Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Miért pusztultak el a guppijaim?

Miért pusztultak el a guppijaim?

Figyelt kérdés

Már régen nem tartok guppikat, de gondoltam megkérdezem. 120 literben voltak heten-nyolcan. Szűrés 450 l/h

Volt még 5 rózsás márnám és pár zebra dánió.

Mégis egy-két hónapon belül az összes guppi elpusztult. A többi halam még jó sokáig vígan elvolt. Utána még egyszer megpróbálkoztam a guppikkal, úgyanígy jártam. Régóta vannak akváriumaim, soha semmilyen más hallal nem voltgondom. ípedig úgytetszenek a guppik... Mi lehet a gond? lehet a só hiányzott? nem tudom...

2012. aug. 3. 18:22
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Ok, lehet beszerzek még egy szűrőt, hátha beválik.

Köszi mindenkinek

2012. aug. 4. 09:15
 12/15 YourDestiny ***** válasza:
Ha a rózsás márna díszmárna akar lenni, akkor ő nyírta ki őket, ha nem, akkor a víz. A szűrés nagyon gyenge, kritikán aluli. 120 literbe külső szűrő kéne, 1000 liter per óra körüli teljesítménnyel.
2012. aug. 4. 12:43
 13/15 A kérdező kommentje:

Természetesen díszmárnára gondoltam, a szűrőben pedig igazad volt, be fogok szerezni egy jobbat. Bár azt továbbra sem értem, hogy miért csak a guppikkal jártam így. Minden más halam szép hosszú életet él/élt meg.

Neked is köszi a választ

2012. aug. 4. 18:22
 14/15 YourDestiny ***** válasza:

Teljesen biztos, hogy a díszmárna terrorizálta őket. A fátyolos úszókkal rendelkező halak pedig méginkább vonzzák a többi halat. Ő az?

[link]

2012. aug. 4. 18:55
 15/15 A kérdező kommentje:
Igen ő az, már jó pár éve tartok rózsás díszmárnákat, csak mikor először írtam itt a nevét, lemaradt a "dísz" szó. Nagyon szeretem őket, egyik kedvenc halam. Azért nem gondoltam, hogy ők bántanák a guppikat, mert általában nyugodtak. Persze kergetőznek, de nem tűnt fel, hogy bárkit bántanának. Aztán az is lehet, hogy pusztán a jelenlétük is nyomasztotta a guppikat. Meg hát ki tudja mi zajlik az akiban éjszaka, meg nem is lesi az ember állandóan az akit. Szóval valóban, akár az is elképzelhető, hogy ők voltak a bűnösök. Szóval valószínű nem nagyon fogok guppizni, mert a márnákat (mindegyiket) nagyon szeretem, ők mindig vannak az akiban.
2012. aug. 4. 20:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!