Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Miért pusztultak el a guppijaim?

Miért pusztultak el a guppijaim?

Figyelt kérdés

Már régen nem tartok guppikat, de gondoltam megkérdezem. 120 literben voltak heten-nyolcan. Szűrés 450 l/h

Volt még 5 rózsás márnám és pár zebra dánió.

Mégis egy-két hónapon belül az összes guppi elpusztult. A többi halam még jó sokáig vígan elvolt. Utána még egyszer megpróbálkoztam a guppikkal, úgyanígy jártam. Régóta vannak akváriumaim, soha semmilyen más hallal nem voltgondom. ípedig úgytetszenek a guppik... Mi lehet a gond? lehet a só hiányzott? nem tudom...

2012. aug. 3. 18:22
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
0%
Nem lehet,hogy a másféle halaid megölték őket? A mi guppijainkat semmiféle halfajjal nem tudtuk összerakni anno,mert támadták a guppikat,nekünk is néhány nap leforgása alatt csaknem mind elpusztult.És neked százszor jobb körülményei voltak a halaidnak,mint nálunk.Nekünk egy tucat guppink volt egy MAX 5 literes(de szerintem csak 3 literes,vagy kevesebb) akváriumban 2-3 másféle hallal együtt , a szűrőberendezés gyanánt meg volt az az algaevő halunk,és ennyi .(A guppik aztán elkezdtek szaporodni,de megették saját petéiket .) Az öldöklési sorozatnak véget vetettünk az első napokban, a 2-3 féle másfajtájú halat kiszedtük,és a guppijaink vígan éltek,sokáig. (Az ikráikat is kiszedtük mindig,de lehet,hogy hagytuk,hogy megegyék őket,már nem tudom.)
2012. aug. 3. 18:37
 2/15 A kérdező kommentje:
Hát, nem hiszem hogy a többi hal lenne a tettes. Nem tartottam mellettük agresszív halakat. Persze nem lehet tudni. Vígan úszkáltak, aztán egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy vége. Nem voltak megcsipkedve, s nem volt semmi jele annak hogy bántották volna őket. Kaptak lemezes tápot, valamint fagyasztott vörös szúnyoglárvát. Szépen eszegettek a többi hallal együtt.
2012. aug. 3. 18:46
 3/15 bamboochatheone ***** válasza:
Kiszedtétek az ikráit?! Érdekes lesz egy elevenszülő halnál.:D
2012. aug. 3. 18:50
 4/15 A kérdező kommentje:
Előbb elpusztultak még mielőtt ez téma lehetett volna...
2012. aug. 3. 18:52
 5/15 anonim ***** válasza:
Nem csoda hogy 3 LITERES AKVÁRIUMBAN elpusztultak a gupijaid. Nem is lehet akváriumnak nevezni azt a három litert hanem inkább vázának!
2012. aug. 3. 18:54
 6/15 A kérdező kommentje:
Na igen, de a kérdésem az hogy 120 l-ben mi az oka
2012. aug. 3. 18:57
 7/15 anonim ***** válasza:
Kérlek szépen,azt is írtam,vagy ha mégsem,most írom,hogy miután a másfajtájú halakat kiszedtem,az újra megvásárolt guppijaim évekig éltek ugyanabban az akváriumban.A kérdezőnek válaszolva (spicefrognak) pedig nem lehet,hogy valami betegségük volt a halaidnak,amiről esetleg nem is tudtál,és az ölte meg őket? Egyszerűen nem tudok már másra gondolni,hogy miért halhattak meg.
2012. aug. 3. 19:37
 8/15 anonim ***** válasza:

Milyen gyakran csinálsz vízcseréket? Lehet, hogy a víz ph-ja, keménysége vagy a hőmérséklete nem pont a legjobb a guppiknak. Ezeket ellenőrizd le.

Hőmérséklet: 20-27 °C

pH: 7-8,5

Keménység: 10-20 NK°

Ez az ideális nekik.

És a szűrés is elég gyenge, mivel legalább 6-szor meg kéne forgatnia az akvárium térfogatát óránként. És külső vagy belső szűrőd van?

Jaj és mivel etetsz? A guppiknak kell adni legalább 1x hetente élő vagy fagyasztott tápot.

2012. aug. 3. 19:38
 9/15 A kérdező kommentje:

Lehet betegek voltak, csak azért fura, mert két "garnitúrával" is így jártam. Többi halnak kutya baja sem volt.

Vízcsere szokásos, heti kb 30%

Ahogy írtam,gyakran adtam fagyasztott kaját is nekik, azzal sem hiszem hogy gond volt.

Szűrő (belső)... hát igen valószínű erősebb kellett volna, de a többi hal vígan elvolt.

Esetlek a ph lehet nem volt ok, másra nem nagyon tudok gondolni. Tesztet nem csináltam gondoltam nem lehet vele gond, ha a többi hal jól érezte magát.De tényleg lehet ez volt a probléma.

Mi a véleményetek a sóról? Mennyire fontos nekik?

Az mindenesetre tuti, ha még egyszer guppikat vennék, csinálnék ph tesztet.

2012. aug. 3. 19:54
 10/15 anonim ***** válasza:

Gyenge a szűrőd, a másik végébe is kéne egy legalább ekkora.

Guppik etetése változatosan: Fekete szúnyoglárva, fagyasztott vörös szúnyoglárva, fagyasztott édesvízi apró rák, guppiknak szánt pehely eleség vagy plankton / krill. Apróra vágott csirke- vagy marhamáj. Élő tubifex, de élő vörös szúnyoglárvát ne adj nekik mert azon van kampó.

A sima lemezestápokban elég kevés vitamin van.

És legközelebb máshol vegyél guppit, lehet hogy ahol vetted már eleve le voltak gyengülve valami miatt.

2012. aug. 3. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!