Miért pusztultak el a guppijaim?
Már régen nem tartok guppikat, de gondoltam megkérdezem. 120 literben voltak heten-nyolcan. Szűrés 450 l/h
Volt még 5 rózsás márnám és pár zebra dánió.
Mégis egy-két hónapon belül az összes guppi elpusztult. A többi halam még jó sokáig vígan elvolt. Utána még egyszer megpróbálkoztam a guppikkal, úgyanígy jártam. Régóta vannak akváriumaim, soha semmilyen más hallal nem voltgondom. ípedig úgytetszenek a guppik... Mi lehet a gond? lehet a só hiányzott? nem tudom...
Milyen gyakran csinálsz vízcseréket? Lehet, hogy a víz ph-ja, keménysége vagy a hőmérséklete nem pont a legjobb a guppiknak. Ezeket ellenőrizd le.
Hőmérséklet: 20-27 °C
pH: 7-8,5
Keménység: 10-20 NK°
Ez az ideális nekik.
És a szűrés is elég gyenge, mivel legalább 6-szor meg kéne forgatnia az akvárium térfogatát óránként. És külső vagy belső szűrőd van?
Jaj és mivel etetsz? A guppiknak kell adni legalább 1x hetente élő vagy fagyasztott tápot.
Lehet betegek voltak, csak azért fura, mert két "garnitúrával" is így jártam. Többi halnak kutya baja sem volt.
Vízcsere szokásos, heti kb 30%
Ahogy írtam,gyakran adtam fagyasztott kaját is nekik, azzal sem hiszem hogy gond volt.
Szűrő (belső)... hát igen valószínű erősebb kellett volna, de a többi hal vígan elvolt.
Esetlek a ph lehet nem volt ok, másra nem nagyon tudok gondolni. Tesztet nem csináltam gondoltam nem lehet vele gond, ha a többi hal jól érezte magát.De tényleg lehet ez volt a probléma.
Mi a véleményetek a sóról? Mennyire fontos nekik?
Az mindenesetre tuti, ha még egyszer guppikat vennék, csinálnék ph tesztet.
Gyenge a szűrőd, a másik végébe is kéne egy legalább ekkora.
Guppik etetése változatosan: Fekete szúnyoglárva, fagyasztott vörös szúnyoglárva, fagyasztott édesvízi apró rák, guppiknak szánt pehely eleség vagy plankton / krill. Apróra vágott csirke- vagy marhamáj. Élő tubifex, de élő vörös szúnyoglárvát ne adj nekik mert azon van kampó.
A sima lemezestápokban elég kevés vitamin van.
És legközelebb máshol vegyél guppit, lehet hogy ahol vetted már eleve le voltak gyengülve valami miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!