Mi szükséges horgászáshoz? Mármint vennem kell napijegyet valahol? Vagy hogy van ez?
Avval kezdeném, hogy én horgász vagyok. Alap eset: szinte az összes nagyobb tó, holtág, folyó, Balaton horgászegyesületek kezelésében van, ezekre a vizekre állami horgászjegy kell és területi engedély az adott vízre, a területi engedély lehet napi, heti vagy éves jegy (a Balatonra van tíznapos). Állami horgászjegyet az kaphat aki vizsgát tett, gyakorlatban úgy történik, hogy bemégy egy horgászegyesülethez ahol kapsz egy kis füzetet amiből megtanulod a tilalmi időket, méretkorlátozásokat és a horgászat különböző szabályait, pár nap múlva levizsgázhatsz és megkaphatod a horgászigazolványt és az állami horgászjegyet ez idáig kb. 3000ft erre jön az egyesület vizeire szóló területi jegy ez változó 5-50 ezerig, és már horgászhatsz is az egyesület vizein. Ha egy másik egyesület területén akarsz horgászni akkor az érvényes igazolványod és horgászjegyed felmutatásával válthatsz napi vagy heti jegyet.
A másik lehetőség amikor magántavon akarsz horgászni kifizeted a napijegyet és kész ha halat akarsz haza vinni akkor azt is.
Egyébként legegyszerűbben úgy tudsz informálódni, hogy kimégy a tóhoz és érdeklődsz a helyi horgászoknál általában segítőkészek.
első vagyok.
Azt kihagytam h. az éves horgász engedély váltása az alap. És azon felül kell még venned a napi jegyet és valószínű hogy még a halat is de ha olyan napijegyed vagy éves van akkor abban benne van a fogott hal de az is megvan határozva hogy mennyit vihetsz el.
NEM! Tessék már elfelejteni ezt a maszek tó dolgot! Maszek tavakra is kell állami jegy, horgászigazolvány, érvényes vizsga! Persze a maszek tavak üzemeltetői terjesztik azt, hogy semmiféle papír nem kell hozzá, hiszen így dolgoznak haszonnal (persze számla nélkül).
Magyarországon minden egyes vízen (legyen az természetes, egyesületi vagy magánvíz) szükséges az állami jegy. Csak a környékünkön idén három vállalkozót bírságoltak meg emiatt, kettő be is zárt, nem babra megy a játék. Persze ha odamegy a pecás, úgyis a szemébe hazudnak majd.
Tehát: horgászvizsga, állami jegy és horgászigazolvány, aztán éves területi vagy napijegy a preferált vízre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!