A red cherry garnélának is szükséges?
Figyelt kérdés
A red cherry garnélának is szükséges szűrő? vagy van valamilyen különleges igénye2011. szept. 26. 14:34
1/9 Falun válasza:
különleges igényük nincs.
nekem egy 54 literesben vannak, betettem nekik egy eheim 2008 belsőszűrőt.
kb. 3 hónapja vettem 10 darabot azóta hemzsegnek az aksiban...
2/9 A kérdező kommentje:
és szűrő nélkül is lehet őket tartani?
2011. szept. 26. 15:04
3/9 Platypus válasza:
Lehet szűrő nélkül is, de azzal azt kockáztatod, hogy egy szép napon kidöglik az egész állományod. Legalább egy szivacsszűrő kell a garnélás akváriumba is. Szerintem érdemes egy talajszűrőt barkácsolni, annak nagyon hatékony a biológiai szűrése, nem látszik, és a tipikus garnélás növényekkel(mohák, anubias, microsorum) működik.
4/9 A kérdező kommentje:
köszi:). inkább neonhal mellett döntöttem:D annak is kell szűrő?(mert nekem különben eddig azért nem volt szűrőm mert a betta labirintkopoltyús így nem kell neki) akkor a neonnak kell?
2011. szept. 26. 18:09
5/9 Platypus válasza:
A Bettának is kell. A labirintkopoltyús halak is ugyanúgy szarnak, mint a többi, tehát mérgező ammóniát juttatnak a vízbe. A szűrőben élő baktériumok képesek ártalmatlanabb formába alakítani az ammóniát, ezért szűrűnk. Tehát minden halnak kell, neonhalnak is. Egyes halak tovább bírják az ammóniamérgezést, mint mások, de mindegyiknek nagyon ártalmas!
6/9 A kérdező kommentje:
értem... de kb. mennyibe kerül és hol lehet kapni ilyesmit:/ aminek tényleg olcsó az ára de minőségi. Otthon lehet hagyni a szűrőt bedugva a konnektorba ha nem vagyunk otthon.:/ kicsit félek otthonhagyni
2011. szept. 26. 18:17
7/9 Platypus válasza:
Az aquael fan szűrők elég olcsók és elfogadható minőségűek. A szűrőnek kötelező jelleggel mindig mennie kell, akkor is, ha nem vagy otthon vagy alszol. Az állandó áramlás tartja életben a baktériumokat, ami a lényeg az egészben.
8/9 A kérdező kommentje:
köszi:)
2011. szept. 26. 18:46
9/9 anonim válasza:
Figyelj! Ha ezeket az ALAP dolgokat sem tudod, ne kezdd el a hal/garnélatartást, hanem rengeteget olvass utána, aztán jöhetnek a garnik! Sok skert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!