Ellepte 200 l-es akváriumomat a csigahadsereg. Mit tegyek?
Tegyél bele csigacsapdát.
valami forrázott salátát, vagy parizert, vagy ilyesmit, amit szeretnek, beteszed a vízbe egy tálcán, mondjuk befőttesüveg tetején, éjszaka beteszed, reggelre rámegy egy csomó, és így tömegesen tudod kiszedni a nagyját. (van gyári csigacsapda is)
Meg a szűrőt is szedd szét, mert előszeretettel petéznek bele, és onnan kiirthatatlanok.
Egyébként teljesen kiirtani nem fogod tudni, csak egy teljes restarttal. Kordában tudod őket tartani, de kiirtani nem lehet.
Használj easy carbo-t, az jót tesz a növényeknek, mellesleg gátolja a csigák szaporodását.
És esetleg tehetsz bele néhány csigaevő csigát.
Csiga két dologtól tud elszaporodni. Túletetés, sok alga.
Valamit tenni kellene.
Csinálok csapdát parizerből, ez jól hangzik. A vizet lecseréltem, azjatot takaritottam, szűrőszivacsot a cserélt vizben kinyomkodtam.
Apu napi egyszer etette őket, szerinte pont eleget. A halak, mintha duplájára nőttek volna, akkorák....:) állitólag egY marékkal kiszedett belőlük, de feladta, mert mintha másnapra mégtöbb lett volna belőlük.
Holnap megírom, izlett e nekik a párizsi. Köszönöm!
Mért nem szedegeted le a falról őket egyenként kézzel?
Ha olyan sok van, hogy látszanak, akkor minek a csapda?
Csak nehogy valami ilyen "gyilkos halat" vegyél:
Előbb érdemes utánajárni a helyigényének, tudsz e egyáltalán olyan halat tartani.
Egyébként a csapdában a csalit lehet váltogatni, de van hogy 2 nap is eltelik, mire (kicsit el kezd rohadni) és egyáltalán kajának nézik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!