A Metilénkék és a SERA Nitrivec nem ütik egymást? (egyik fertőtlenítő a másik baktériumkultúra)
De igen, "üti" egymást.
Miért kell a metilénkék, és az aquatan?
Ha új az akvárium, akkor milyen betegség lehet benne?!?!
A metilinkék gyógyszer, tilos akváriumban általános fertőtlenítésre használni. A buta eladók mániája, szerintem részesedést kapnak belőle vagy én nem tudom... Meg általában tudják, hogy az összes haluk beteg, tehát így kezeltetik az akváriumot a tudtodon kívül.
Egy friss akváriumban az aquatan is felesleges, később elhasználhatod vízcserékhez, de többet ne vegyél. És a nitrivec is pénzkidobás, maguktól termelődnek hasznos baktériumok, ha adsz nekik időt. De ártani nem árt.
A növények ritkán "betegek" és még ritkábban fertőzöttek, inkább satnyák, meg esetleg hiánytüneteik vannak.
Fertőtleníteni megvétel után egy gyenge neomegnolos vízben lehet.
De az átültetést úgy is megsínylik, idő kell nekik amíg megszokják az új környezetet.
Megvenni olyan helyen érdemes, ahol szépek. Egészségesen néznek ki, erős gyökerük van, (ha látszik a gyapottól) stb.
Ez lehet bolt, lehet webáruház. A fényerő függvényében kell őket összeválogatni. Meg a méretük alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!