Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Körülbelül fél év használat...

Doruss kérdése:

Körülbelül fél év használat után miért lesz minden belső szűrő zajos?

Figyelt kérdés

Eddig minden szűrőmmel ez volt. Működnek rendesen, de fél év után olyan hangosak, hogy bevallom (tudom, hogy ezt nem szabadna) de ki kell húznom éjszakára, mert nem tudok tőle aludni. Hiába pucolom meg a propellerét, meg tisztítgatom ki, mindig ez van... mit csináljak?

Egyébként eddig Aquael szűrőim voltak, most kb. fél éve Eheim PickUp van. Mitől lesznek hangosak, és mit csináljak vele? Tapasztalt már valaki ilyet?

2012. júl. 22. 15:51
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Szerintem teljesen emberfüggő, hogy ki mit tart zajosnak és mi mellett tud aludni. Az én aksim a nappaliban van és amikor kint aludtam akkor a levegő porlasztást kellett csak leállítanom utána már nem zavart pedig nagyon érzékeny tudok lenni a nem kívánt zajokra. Eheim Aquaball 180-as a szűrőm 144 literre hetente kitisztítom és tiszta a vizem a szűrő meg makulátlan lassan már egy éve! Tudom nem olcsó dolog de mindenkinek ajánlani tudom mert az ivadék halakat és a garnélákat sem szívja be!
2012. júl. 23. 10:04
 12/15 YourDestiny ***** válasza:

A gond csak az, hogy egy 80 literig alkalmas szűrő ;)

Egyébként a nagyobb teljesítmenyű szűrőkre jellemző inkább a zajosság, mondjuk logikailag van is értelme. Egy illetőnek volt (vagy még van is) két nagyobb teljesítményű Resun-ja (az most lényegtelen, hogy a szűrés hátásfoka szinte nulla), és hangosak. Egy kis akváriumot egy Hailea BT-380 szűr(t) neki (azt hiszem), és csendes volt, pedig nem volt mai darab. Ennek elvileg még rosszabb minőségűnek kéne lennie.

Kérdező: azt még nézd meg, nem-e levegős. A víz alatt forgasd meg a szűrő, fordítsd meg fejjel lefelé, hogy egyáltalán ne maradjon benne levegő.

2012. júl. 23. 10:25
 13/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek! Gondolom az volt a baj, hogy levegős volt, mert megforgattam és egy csomó buborék kijött belőle, és most már csöndes. De eddig nem is hallottam olyanról, hogy egy szűrő lehet levegős :)
2012. júl. 24. 12:29
 14/15 YourDestiny ***** válasza:
Könnyen bent ragad, ami nem érintkezik közvetlenül a rotorral, azt nem tudja ledarálni.
2012. júl. 24. 15:23
 15/15 Váróczy Csongor válasza:
Bármelyik boltba ami forgalmazza az eheimet kapsz pótalkatrészt
2015. júl. 2. 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!