Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mi baja lehet a halaimnak?...

Mi baja lehet a halaimnak? Hátuk görnyedt, hasuk beesik. Részletesebben lent.

Figyelt kérdés
Régóta tartok halakat, nagyrészt guppit, tisztogató halat, aranyhalat. Most már csak 2 aranyhalra apadt, és egy rókamárnára a létszám. A beteg halaknak be van esve a hasuk, nagyon görnyedt a hátuk, úszóik összecsuklottak, fogynak. Enni viszont esznek. Semmit nem látok a pikkelyeiken, se folt, se fekély. Csupán amiket leírtam. Már nincs is egészséges halam, az egészre átterjedt, és pusztulnak. Olvastam az interneten de konkrét kérdést, választ nem találtam.

2012. júl. 14. 12:24
1 2
 11/18 YourDestiny ***** válasza:
Igen, itt minden bizonnyal a nagyon rossz vízminőség a probléma. Élő növény nélkül nehézkes lesz egy ekkora akvárium karbantartása. Kész csoda, hogy eddig nem volt gond a halakkal. Az aranyhal felejtős, 100 literbe se tenném bele, talán 150-be kettőt. A teljes vízmennyiséget nem cseréljük, csak ha vészhelyzet van! Alapvető hibákat követtél el, méghozzá súlyos hibákat. Én is csak azt tudom mondani, hogy olvasd el az akvarista.hu kezdeti lépések és szűrés című e-könyvét, abban minden lényeges benne van.
2012. júl. 15. 11:43
 12/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Akkor talán gondolkozom az aranyhalakon. Milyen halat tarthatok vízmelegítő nélkül? A guppi bírja a 15-30 fokos vizet? Köszönök mindent, és elolvasom amit mondtatok.
2012. júl. 15. 11:51
 13/18 bamboochatheone ***** válasza:
Milyen az a 15-30 fokos víz? Nálatok a házban ennyire ingadozik a hőmérséklet? Általában olyan 20-21 fok körül van egy normális fűtő nélküli akvárium hőmérséklete, persze ez általában nyáron sokkal több. Most ezeket a halakat már ne akard megmenteni mert nem fog sikerülni. Inkább készülj fel majd a 2 hónap múlva esedékes új telepítésre. Addig szerezz be egy nagyon jó szűrőt, élő növényeket, normális talajt és díszeket(természeteseket). Ezeket rakd össze és hagyd érni az akváriumot úgy 2-3 hétig.
2012. júl. 15. 12:24
 14/18 YourDestiny ***** válasza:
Én sem értem ezt a 15 fokos hőmérséklet-ingadozást. Ez minden halat kikészítene, sőt még a 2-3 fokos is. Fűtő nélkül 22-23 fok környékén a neonhal (nem a vörös) vagy guppi, ők tűrik a hűvösebb vizet, viszont ajánlom egy fűtő beszerzését, nem drágább, mint megvenni néhány aranyhalat. Ez utóbbit viszont ne tedd!
2012. júl. 15. 14:01
 15/18 A kérdező kommentje:
Úgy értem a 15-30 fokot, hogy tél és nyár. Télen 15-17 fokos lehet, nyáron viszont 30 vagy lehet, hogy több is. Akkor majd lehet megpróbálkozok a neonhallal. Azt olvastam, hogy 8 elég bele, és 1-2 tisztogató.
2012. júl. 15. 16:16
 16/18 YourDestiny ***** válasza:
Algaevőre gondolsz? Az ancistrus 54 literbe nem való, a törpe szívóharcsa oké. 8 neonhal nemhogy elég bele, 8 a plafon. Csapathal, de igazság szerint 54 literbe 6 neon lenne az igazi, mert ezeknek a halaknak ez a hely eleve kicsi. Fűtőre mindenképp szükséged lesz, valamint nyáron valamilyen hűtésre is, mivel a 30 fok ki fogja csinálni a neonjaidat. 24 fok környékén kell tartanod a hőmérsékletet, plusz-mínusz 1 fok nem gond.
2012. júl. 15. 17:37
 17/18 anonim ***** válasza:
Lehet hogy oxigénhiányban szenvednek szerencsétlen halak. Vehetnél szűrőt (az levegőztet is) vagy valamiféle növényt az akváriumodba.
2012. júl. 16. 19:02
 18/18 anonim válasza:
Gyomorszakadásuk van adjál nekik több kaját! Dobálj be nekik főtt répát!
2012. júl. 21. 09:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!