Mennyibe kerülhet egy 150x50x50 es 375 literes akváriumnak és az alatta lévő 100 literes szűrőakváriumnak állványt csinálni zártszelvényből, és hányas zártszelvény kell hozzá?
Mondjuk egy 50x50x3-as zártszelvénynek már el kell bírnia, persze merevíteni szükséges (és kialakítástól is függ).
Egy 6 méteres szál kb. 7000 Ft.
Egy vágás 100 Ft.
A hegesztésre árajánlatot kell kérned, szerintem 5-10 ezer forintból meg kell, hogy csinálják.
És hogy viszed haza?
Bérelj tőlünk hegesztőgépet 4900 + ÁFA/ nap :D
Merevítések kellenek, hosszában, keresztben, úgy 40-esből elég. 1000 liter körülieket is láttam már 40-es zártszelvényen, ha jó a hegesztés, elbír egy Ifát.
Ha már egyedi készítésű lesz, jó ötlet úgy kialakítani a lábát, hogy legyen mondjuk 8 lába, és menetet hegeszteni bele, hogy ilyen állítható bútorlábat tudjál felcsavarozni rá. Ez általában jól szokott jönni.
Még annyi jutott eszembe, amit láttam már, hogy valaki elrontott, hogy a szűrőakvárium ki-be helyezését, esetleges mozgatását kalkuláld bele a tervezésbe. (mert a függőleges alátámasztás bekavarhat)
Általában oldalról lehet betenni egy ilyen méretű akváriumot, nem szemből.
És alul is össze vannak kötve a lábak vízszintes idomokkal, azon van egy bútorlap, és azon a szűrőaki.
Ha szűrőakváriumot csinálsz alá, akkor a nagy akvárium aljára, vagy a hátuljára vízszint magasságában érdemes fúrni egy 32mm-es lyukat, mert anélkül kínlódni fogsz a víz levezetésével.
Ha viszont meg van az akvárium és nincs megfúrva, akkor jobban jársz ha beleteszel egy lapot elválasztónak hátra és a mögé csinálsz egy háttérszűrést. Az is jó, csak az elvesz egy kis helyet az akváriumból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!