Össze lehet kötni 2 egyforma külső szűrőt egymás után?
A két szűrő megvan régóta. Eddig külön használtam őket, de most egy akváriumhoz szeretném és úgy gondoltam jobban tetszene ha nem 4 cső lógna bele, hanem csak kettő.
Így sorba kötve tönkretenné egymást a két szűrő, vagy nem?
A sodrás így olyan lassú lenne mintha csak 1 szűrőt használnék, viszont a doboz térfogata 2x akkora.
Nem biztos hogy össze merem kötni őket, csak kérdem.
Ha sorba kötöd őket, akkor csak egy motornak kellene mennie, ha mindkettő működne, abból csak a baj lenne.
Így nagyobb térfogatot nyersz és biztonságosabb, viszont az áramlás jóval kisebb lesz.
Megpróbálhatod a párhuzamosan kötést is, T elosztóval elágaztatod a kivezetést és a bevezetést is. Hát ennek sincs sok értelme, ezzel biztosan nem vesződnék.
Nem olyan csúnya az a 4 cső, nálad rengeteg a növény, simán elrejtheted őket.
Ja, jó akkor 4 cső lesz. Köszi a válaszokat.
Legfeljebb mellé celluxozok 2-2-t, hogy ne legyen álljanak össze-vissza.
Igaza lehet Murrnak ezzel a sorbakötéssel kapcsolatban, hiszen a második szűrő nem szívhat akármennyi vizet, csak ami az elsőből átfolyik.
Ha ez kevés, akkor a vákuumtól légbuborékok keletkeznének, ami egy zárt rendszerben sose jó.
Fordítva se jó, ha lefojtod a másodikat, mert úgy se tudod olyan precízen beállítani, meg egyébként is mindig változik a vízforgatás.
A párhuzamos összekötés működhet, van ilyen elosztó:
Gondolom van ilyen átmérőben negyed ennyiért is valami vizes boltban, vagy kertész boltban...
De ha nagy az akvárium, akkor jobb az áramlásnak, ha legalább a kifolyó részt nem kötöd egybe- szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!