Szerintetek újra belekezdjek?
egy kb fél éve nincsen akváriumom, mostanában gondoltam arra, hogy lehetne újra, szerintetek szeptemberben újra kezdjem?
van egy 40litres akváriumom 3 nagyon jó teljesítményű (kb 400/h) vasfák...
milyen halat ajánlotok? nem kezdő vagyok
endler guppim még nem volt szerintetek?
köszönöm a válaszokat
400 liter/órás vasfát még soha nem láttam :)
Nehogy már mi döntsük el, hogy milyen hobbit választasz magadnak. Ha eddig volt akváriumod, akkor tudnod kell, hogy szeretsz-e vele foglalkozni, vagy sem. Ha abbahagytad, gondolom volt oka, meguntad vagy rosszul csináltad. Előbbin nem, utóbbin lehet segíteni és van értelme újrakezdeni.
Az endler guppi jó választás ekkora helyre.
Murr ugyanezt akartam írni:D
Szerintem ha van időd rá akkor igen.;) Nekem a guppik nem tetszenek, de ha neked igen akkor jó.
Szerintem a 40 literes ezekhez a pici halakhoz jól használható. Nekem pl a 2db 45 literesembe mindig jól beállt az egyensúly és nem volt algaproblémám, meg a világítást is olcsón megúsztam, hogy tudjak növényeket tartani benne.
A 112 literesbe viszont már volt algabajom, sőt a 200 literesbe meg pláne, főleg ha lusta voltam olyan sok vizet cserélni, vagy ha nem volt elég jó a szűrésem.
Ezekbe a nagyokba már barkácsolnom kellett egy jobb szűrést ahhoz, hogy meg legyek elégedve vele. Ezt nano halakkal mondom, mert őket a nagy méretű gyári belső szűrők simán beszívják, a gyári nagy külső szűrők meg ugye bazi drágák. Viszont egy kis akváriumba sokkal egyszerűbb, mert az olcsó kis szűrőkön alapból kicsik a rések, azok nem szívják be a kis halakat, tehát azon nem kell semmit alakítani, azok egyből használhatók mini halakhoz is. Nagy akváriumba nagy halakat könnyebb tartani ha csak belsőszűrője van valakinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!