15-20 literes akváriumból brakkvizest?
Én törpe gömbhalat tennék bele :)
Nagyon aranyosak, bár elég aprócskák (2-3 cm). Kb 3-4 darabot tehetnél egy ekkora akiba, és ennek még sós víz sem kell :)
Itt olvashatsz róla bővebben: [link]
Nincs olyan brakkvizi faj, ami ekkora helyen jól érezné magát. A darázsgébek is legalább 40 literben érzik jól magukat.
Édesvízi is csak kevés van, én is csak az előttem ajánlott törpe gömbit tudom mondani, nekem van 4 és elképesztően cukik :)
Csinálj belőle tengerit, makro algákkal, élőtalajjal, csigával, üvegrózsával, planktonokkal. Ezt én adok neked bele mindent. Egy 20Wattos daylight kompaktizzóval megvilágítod, teszel bele egy aquael Fan-1 szűrőt, vagy egy elite minit és kész.
Nekem ez most 37 literbe van Fan-1 szűrővel, meg egy sajátmagam készített mini külsőszűrővel. Vizet szökőévben egyszer cserélek, nem is fontos nekik. Szerintem ott a makro alga tisztítja a vizet. Az elpárolgott vizet pedig lehet inoncserélt vízzel pótolni és kész.
Az üvegrózsák érdekesek, tubifexet zabálnak. Ha beadom csipesszel, elkapjál a csápjaikkal, és betuszkolják a szárukba. Szerintem ezek kiírthatatlanok.
Már nagyon rég nem etettem őket, de még mindig nem döglöttek ki. Ha eteted akkor megnőnek nagyra. Nálam mondjuk kicsi mindegyik, kb 3cm-s a legnagyobb, de közben szaporodnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!