Ha 2-3-4 hetente 1. szer mosom az akváriumból szedett vízbe a szürőt az jó nem?
Ez még így nem sok mindent jelent, tesztek nélkül nem tudhatod, mennyire kristálytiszta a víz.
A fizikai szennyeződés max a te szépérzékedet b@szogatja, a halak pont leszarják. Ha meg a kémiai paraméterek nincsenek rendben, azt úgy se fogod látni.
Ha 2 szivacs van benne, és csak az egyik dzsuvás, akkor csak azt öblítsd ki, a másikat hagyd úgy.
Egy szivacs akkor kezd hatékony biológiai lebontásba, ha kezd eliszaposodni. Ilyen barna +"kenhető" trutyi lesz benne. Azok a baktérium telepek, (és az elhalt baktériumok, nekik is fontos szerepük van) ők végzik az érdemi munkát.
Ha a baktériumok fojtják le annyira az áramlást, hogy drasztikusan lecsökken a szűrés, és ezért nem működik rendesen a mechanikai szűrés, az nem a leg szerencsésebb dolog, hiszen a baktériumoktól nem kéne megválni, tekintve, hogy az érdemi munkát ők végzik, és nem maga a szivacs.
Ha magától a mechanikai szennyeződéstől dugul be, akkor rosszabb a helyzet, akkor nagyon alulméretezett a szűrő. Bár a 4 hét nem erre utal.
Viszont egy jó szűrőválasztással, és átgondolt hal állománnyal 2, akár 3 hónap is kibírhat egy belső szűrő takarítás nélkül.
112 liters aki 700/h a szürő..
nem mai darab szerintem 8-10 éves már lett bele cserélve szivacs, majd mondom a típusát
Akkor jól érezted, kevés a szűrő. Simán elmenne a 700 l/h-s, de az első linkben a 600 l/h is jobb lenne.
Ha nem akarod lecserélni, akkor én vennék mellé még egy hasonló kaliberűt.
mindig is azhittem hogy 700as...
abban hitben éltem...
jbr 700as 70-250as aksiig beletettem mellé nagybáttyáméké volt, aksihoz kapták elég jó, csak ő is kapott egymásikat.. elhoztam most.. ezzel jbl az gond tól nagy levegőt nyom mert csak csöveket tettem össze.. jbl szürőket nem lehet kinti levegővel üzemeltetni már mint kitről szivja?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!