Társas akváriumban lehet garnélákat tartani?
Nagy, 160 literes akváriumra gondolok, és mondjuk néhány vitorláshallal meg valamilyen csapathallal együtt tarthatóak?
Vagy a halak megeszik őket? Esetleg mások az igényeik?
Köszönöm a válaszokat!
2 centis Red cherry garnélával etettem már a vitorlást, szóval azt inkább ne. Az pont kaja méret neki.
3 centis amano garnélát lehetne kipróbálni, talán azt már nem eszik meg, de ez sem biztos.
Nagyobb 4-5 centis legyező garnélát rakhatsz melléjük, meg pl narancs törperákot.
A kubai kékrák is jó, de az megnő 10-13 centisre, és ha vannak kisebb halak azokat a kékák levadássza.
De a kékráknak kell valami kimászó, most jut eszembe. Nem mintha olyan nagyon kimászna, de néha kidugja a fejét.
Az a baj, hogy a törpetarisznyaráknak meg mégjobban kell kimászó, mert különben az is megvolna mellette, csak az ki is mászik a vízből ha kitud pl a szűrő drótján.
Szerintem legyen legyező garnéla és egy amano próbából, ezek nem bántják a növényeket.
A kubai kékrák, vagy vannak még ilyen 10-13 centis amerikai rákok (P. Clarkii sp. white, blue, orange) azok tőből levagdalják az összes növényt.
Nem csak az veszélyes a garnélákra, hogy megeszik őket. Az amanok is szeretnek úszkálni, illetve kaja közben is eléggé védtelenek. A vitorlások ha nem is a garnélát, de az élelmet kegyetlenül elszednék tőlük és a garnélák is sérülnének, stresszesek lennének. Még a nagyobbakat sem érdemes sügérekkel tartani.
A legyezőgarnéla már valóban egy másik méret, azt meg lehet próbálni. De etetni szigorúan csak éjszaka lehet.
A kubai kék rák rákot nem ajánlom, nálam fogyasztott el kifejlett vitorlásokat minden megerőltetés nélkül. Nem azonnal, hanem hónapok alatt, szinte észrevétlenül építette le a lakók számát.
A cpo valóban jó megoldás lehet, de az etetése neki is bajos.
Köszi az eddigi kommenteket!
Hát, nekem konkrétan a legyező garnéla tetszik. De végülis ő mit eszik? Lesüllyedő tápot kell neki adni, vagy megelégszenek az el nem fogyasztott, leülepedő halkajával?
Egyébként a narancs törperák is aranyos, de a rákok kivágják a növényeket, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!