Ez micsoda, fonalalga? (kép)
Valisneriáról van szó,1-2hete vettem észre,és azóta barnásodik is sok levél és elhalnak.Mi lehet a baj?Eddig szépen nőttek,szaporodtak.
Kérlek, ne hallgass az írástudatlanra. Algairtót nem használunk, mert erős méreg, csak tüneti kezelést nyújt.
A növényed még nem vészes, ha megfelelőek lesznek a körülmények, akkor nem fog szaporodni az alga. Most az indulásnál a változó paraméterek miatt még belefér.
Azt kellene csinálnod, hogy egy fehérítős oldatban (1:20-hoz) olyan másfél percig fürösztöd a növényt, aztán nagyon alaposan lemosod. Kicsit meg fogja viselni, de az algák elhalnak rajta. Vagy ha kevés helyen van még csak, azokat a leveleket éles szikével levághatod (borotvapenge a legjobb). Fontos, hogy a növény gyökere ne legyen teljesen az aljzat alatt, kapjon "levegőt". Nem biztos, hogy meg fog maradni, mert a fehérítő, az átültetés és az új körülmények nagyon megviselhették. Nálam volt 10 tő, amik folyamatosan elhaltak, sorra dobáltam ki őket. Mindig csak a friss hajtásokat tartottam meg. Hónapok kellettek, hogy megszokja a körülményeket és rendesen nőjön. Azóta már csak ajándékozásra ritkítok, nem kukába. Érdekes növény a vallisneria.
Egyébként a CO2 tényleg kinyírja az algákat.
Nálam meg az ecsetalga kezdeményezéseket tüntette el teljesen totál nullára.
CO2 szettben ez a legolcsóbb, ami használható szerintem:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!