Milyen alga lehet ez, és hogyan lehet eltüntetni?
Az ecsetalga nem zöld, hanem szürke vagy fekete, esetleg nagyon sötét barnás. Az én tippem a Cladophora, a zöld fonalas cuccok közül arra hajaz leginkább a leírás.
Egy hónapig nem voltam itthon tegnap értem haza, az egyik családtag etette a halakat, de vizet nem cserélt...
Csináltam egy képet, és megpróbáltam bejelölni hogy hol van az az alga féleség, (azon a fán van egy kis jávai moha is,és ott jelent meg az alga.
Hetente szoktam 30%-os vizcserét csinálni. De holnap alaposan kitakarítom az akváriumot, és ha kell, akkor veszek valami algaölőszert, eddig nem voltak gondjaim az algával.. De végülis az utóbbi időben megjelent még egy fajta alga, ami az üvegen van, és le lehet törölni... de az se állapot, azt is hogyan tüntethetem el? (milyen alagaölőt vegykt?
Értem. Köszönöm.
Mindenáron nem akarok venni algaölőt, csak ha muszáj. :)
Easy life profito-t használok a növényekhez.
(Ha most teljesen kipucolom az akváriumot, minden, kiveszek belőle, kitisztítom, ki mosom, az aljzatot forró vízben kifőzöm, a növényeket pedig csapvíz lemosom, akkor megakadályozhatom hogy ne jöjjön elő újra az alga? ( Vannak algaevő csigáim is, de azok amint látom nem tudnak elbánni ezekkel az algákkal) . Esetleg valami jó algaevő halat tudsz ajánlani? Tudom csodát nem várhatok tőlük sem, de azért gondolom valamennyit megeszik az is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!