5 törpe szívóharcsából 2 elpusztult, vajon mi lehet az oka?
54L-es akvárium, hétfőn vettem őket és eddig úgy tűnt, hogy jól érzik magukat. A hőmérséklet 27-28 fok (most kis guppik miatt tartom kicsit magasabban), napi 2-3 L vízcsere, naponta 1 ml CO2 a növényeknek. Tegnap este adtam a halaknak vizibolhát, lehet nem volt friss, mert szinte egy bolhát sem láttam benne úszkálni. Lehet azzal vittem be valami fertőzést?
A guppik is nyugtalanok tegnap este óta, mintha ki akarnának jönni az akváriumból, ma lejjebb vettem a hőmérsékletet és egy kis oldott sót is adtam a vízhez, hátha a keménység miatt érzik magukat rosszul. Ezután vettem észre, hogy az egyik szívóharcsa elpusztulva fekszik az akvárium alján, egy pedig eltűnt, és egy harmadik állapota sem megnyugtató.
Mit gondoltok mi lehet a baj és mit csináljak a többi megmentése érdekében?
Én is néztem régebben, kisebb akváriumban, hogy 28 fokon az egyik törpeszívóharcsa kifeküdt a vasfára és gyorsan kezdte kapkodni a levegőt, mozgott a kopoltyúja ezerrel.
Nem nagyon bírják a meleget. Ventilátorozz nekik, azzal sokat segítesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!