Törpe szívóharcsák és ancik tartásánál gondot jelenthet az 5-7 mm nagyságú kavics?
Fressnapf-ban vettünk 5 kilót, ez tök jól elterült a 112 literes akváriumban (plusz egy kis JBL Manado). Vettünk még az 1-3 mm-es kiszerelésből is, azt gondoltuk a tetejére, de a gyakorlatban nagyon gagyin néz ki. Mindenkinek a nagyobb méret tetszik jobban, de ugyebár az dönt, hogy megfelel-e a talajlakóknak.
Szerintem valami nagyon sima sóder lehet ez, még Duna-kavicsot is tippeltünk. Habár nagyon minőségi akárminek mondták, ránézésre egyáltalán nem az :) Olyan barnás-sárgás-szürkés kavicsok vannak benne.
Jó alaposan kellett átmosni, mert poros és koszos is volt.
Nem tudom létezik-e olyan, hogy nehéznek bizonyul és esetleg alászorul valamelyik hal? Gondolom az anci nem, de a törpék lehet...? Egy pár szem van, aminek nem lekerekített a széle, azokat kikapkodtam, ettől függetlenül még lehet benne jó pár.
Plusz még a 40 literesembe is ezt szeretném a sziámi harcosomhoz. Vagyis oda törpe páncélosharcsát gondoltam venni, ők kisebbek. Akkor hozzájuk tegyem az 1-3mm-eset? Abból még rengeteg van úgyis.
A törpeszívóharcsa nem szorul alá. Az nem bújik a talajba, leginkább az üvegen lóg, vagy a növények levelein, vagy ha leteszel egy vasfát, akkor azon.
Ha törpe páncélos harcsád lenne, az beszorulna. Az nekem régen beszorult a ferplast műfű szálai közé. Utána ki is vettem azt a hülyeséget alulról.
A törpeszívóharcsát nem fogja.
Nagy ancit lehet, nemtudom, de nemhiszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!