Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mi az az élő talaj?

Mi az az élő talaj?

Figyelt kérdés
Korallzúzalék? Vagy valami más? Mert már rengeteg helyen olvastam, de sehol nem írják, hogy pontosan mi is az...

#akvarisztika #élő talaj
2012. jún. 1. 21:58
 1/4 anonim ***** válasza:

Az nem korallzuzalék. Korallzuzalék az semmi csak döglött korall.

Az élőtalaj az olyan talaj, amit a tengerből szedtek ki. Ez kb úgy néz ki, hogy sok kis csigaházat látsz egy zacskóban, de van a zacskóban némi víz is, és rá van írva a szavatossága, hogy mittudomén 1-2 hónapig használható fel. Vannak közte élő kis csigák, meg tengeri csillagok is. Nem sok, de néhány apró élőlény van benne. Én a Westendbe vettem a Kutsera díszállatban ilyet régen, és van vagy 50 kis csigám azóta, meg 1db tengericsillag.

Ezek így szép lassan előmásztak, sőt még egy tarisznya rák is kinőtt belőle, lehet volt benne rákpete.

De érdekes az a tarisznyarák utána olyan jól bújkált, hogy soha nem láttam, csak a páncélját fél év mulva ami már ilyen 1 centis volt. És utána mindig egyre nagyobb rákpáncél volt elhagyva a vízben, már 2 centis is, közben a rák meg nincs sehol. Persze lehet hogy már megdöglött, mert egy ideje nem láttam új páncélt.

2012. jún. 1. 23:07
 2/4 A kérdező kommentje:

De érdekes! Akkor lényegében az szó szerint elő talaj...

És ugyebár ez mindenképpen kell a tengeri akváriumba, igaz?

De jó lenne ha egyszer csak úgy előmászna egy tengeri csilag valahonnan... :)

2012. jún. 1. 23:21
 3/4 anonim ***** válasza:
Nekem pont karácsonykor mászott elő egy 5mm-es kis csillag, és azért mert algás volt az üvegem. Így feltapadt az üvegre, úgy mint a csigák, ez is algát eszik. Aztán letakarítottam az üveget, hát körülötte úgy nem, de másnap eltűnt a hülye csillag. Később meg mikor megint algás volt az üvegem vagy 2 hónap mulva, akkor meg megint előjött és már 1 centis volt. Aztán letöröltem az algát és megint eltűnt. Biztos ott van valahol, lehet hogy a hátfalon, mert ott nem töröltem le.
2012. jún. 2. 16:20
 4/4 anonim ***** válasza:

Nem kötelező élőtalajt rakni, van aki csak apró korallzuzalékot rak bele, csak szerintem az élőtalaj jobb.

Élőtalajnál porszívózni nem kell a halkakát, mert eltűnik. Valami kis apró élő dolgok vannak benne, amik szerintem lebontják, vagy megeszik :)

Viszont amikor próbáltam sima korallhomokot rakni bele, az ilyen hófehér homok, hát ott állandóan kellett porszívózni, mert minden kaka látszódott rajta.

Az élőtalajt akkor egy hónapra különraktam egy kisebb akváriumba, aztán az lett a vége, hogy hagytam a homokot a nagyba, de visszapakoltam bele az élőtalajt is, és így összekeveredett, tehát most megint nem kell porszívóznom semmit.

2012. jún. 2. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!