Ha tengerből származó, vastag sóréteggel rendelkező köveket teszek be az akváriumba, árthat a növényeknek?
A brakkvíz amit egyszer én csináltam itthon darázsgébeknek, az volt 1,010 ez kb úgy nézett ki, hogy 10 literenként volt 2 kanál só volt benne. Ebben a hortenzia másnapra elfoszlik, azért tudom, mert egy ludvigia repens-t próbáltam ki, és az is egy hasonló vékony fogású növény.
Raktam bele anubiast és microsorumot és jávai mohát is azt mondták hogy az bírja a brakkvizet, hát az nem döglött meg egyből, csak olyan 1 hét után kezdett barnulni.
Raktam bele gömbmohát is, az jól bírta. Ez szép zöld maradt és gondolom azért mert az igazából nem sima növény, hanem egy alga féle. Szerintem a növények nem nagyon bírják a brakkvizet.
Max ilyen 1,005 sósűrűségben bírná a microsorum, a jávai és az anubias - ez kb 10 literenként 1 nagykanál sót jelent. De ha nagyon akarod tudni, vegyél egy sómérőt (hydrometert) és mérd meg vele hogy mennyi só van a vizedben.
(én egy ezresért vettem az Atlantiszban, csak ott nincs róla link).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!