Igaz, hogy az akvárium jól működik szűrés nélkül is?
hát... szűrő nélkül is tarthatod a halakat, de nem ajánlatos. nekem csak 1 hétig nem volt az akváriumban és 30 guppimból 8 meghalt. úgy sajnáltam, hogy még aznap nem vettem újat..:/
amúgy mindenhol azt lehet olvasni, hogy a szűrő és a levegőztető az akvárium lelke, és ebben szerintem igazuk van.
30 éve úgy gondolták, hogy az akvárium vizének kell beállni, és akkor lesz stabil az akvárium. Ma már tudjuk, hogy a víznek pont, hogy frissülnie kell, és a szűrőnek kell beállnia. Az akvárium lelke a szűrő, abban élnek a szűrőbaktériumok, amik képesek a halak vizeletének a lebontására, napi 24 órában. Ha nincs áramlás, a szűrőbaktériumok nem képesek elszaporodni, és olyankor a halak vizeletéből származó ammónia ott marad a vízben, mérgezve a halakat és táplálva az algákat.
Tény, hogy van példa működő, szűrő nélküli akváriumra, de egy ilyen esetre száz másik próbálkozó jut, akinél hosszabb-rövidebb kínhalál a hal sorsa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!