Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Igaz, hogy az akvárium jól...

Igaz, hogy az akvárium jól működik szűrés nélkül is?

Figyelt kérdés
Több kisállatkereskedőtől hallottam, hogy ha jól beáll az egyensúly az akváriumban, akkor nincs szükség szűrésre sem. Viszont az akvaristáktól azt hallom, hogy ez hülyeség. Melyik az igaz?

2012. máj. 29. 20:57
 1/5 anonim ***** válasza:
Hát persze hogy hülyeség.
2012. máj. 29. 20:58
 2/5 anonim ***** válasza:
Ez hülyeség nehogy megcsináld. A szűrő nem csak tisztításra hanem oxigénellátásra is kell. Nekem egyszer elromlott, 1 hét alatt elkezdtek dögleni. Meg ne csinálld!
2012. máj. 29. 21:02
 3/5 anonim ***** válasza:

hát... szűrő nélkül is tarthatod a halakat, de nem ajánlatos. nekem csak 1 hétig nem volt az akváriumban és 30 guppimból 8 meghalt. úgy sajnáltam, hogy még aznap nem vettem újat..:/

amúgy mindenhol azt lehet olvasni, hogy a szűrő és a levegőztető az akvárium lelke, és ebben szerintem igazuk van.

2012. máj. 29. 21:10
 4/5 anonim ***** válasza:
Ez hogy jól "beállt" egy akvárium vize ez sajnos már bebizonyosodott hogy butaság. Jobb ha nem hiszed el.
2012. máj. 29. 21:16
 5/5 Platypus ***** válasza:

30 éve úgy gondolták, hogy az akvárium vizének kell beállni, és akkor lesz stabil az akvárium. Ma már tudjuk, hogy a víznek pont, hogy frissülnie kell, és a szűrőnek kell beállnia. Az akvárium lelke a szűrő, abban élnek a szűrőbaktériumok, amik képesek a halak vizeletének a lebontására, napi 24 órában. Ha nincs áramlás, a szűrőbaktériumok nem képesek elszaporodni, és olyankor a halak vizeletéből származó ammónia ott marad a vízben, mérgezve a halakat és táplálva az algákat.

Tény, hogy van példa működő, szűrő nélküli akváriumra, de egy ilyen esetre száz másik próbálkozó jut, akinél hosszabb-rövidebb kínhalál a hal sorsa.

2012. máj. 30. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!