Normális az ha a guppik szájnyílása zöld? (képpel)
Majdnem az összes nőstényguppimé ilyen, nem tudom, hogy eddig is zöld volt-e, mert csak nemrég vettem észre. Lehetséges, hogy elkaptak valamilyen fertőzést?
Úgy gondolom, hogy a vízminőség jó, mert nagyon odafigyelek rá (naponta 2-3 litert cserélek le 54l-es akváriumban). És a viszonylag érzékenyebb kis garnélák is jól vannak. Lehet a sózást kipróbálom, de ettől elképzelhető, hogy specifikusabb kezelésre lenne szükség. Valószínű tényleg baj van, mert az egyik gyanúsan a víztükör alatt 'zihál'.
Esetleg ha valakinek volt hasonló problémája, kérem sürgősen írjon a kezelés módjáról!
Meg nem csak a szája, vagy én látom rosszul, hogy hátrafelé is, mint ha bealgásodott volna a hal.
Milyen a szűrőd, márkája, típusa, fodrozza eléggé a felszínt?
Vita Tech 300, 5L/min szűrés.
Most hogy mondod, az egyik tényleg mintha 'algás' lenne a teste hátsó részén.
Valószínűleg a szűrés sincs rendben, és hosszú távon annak a rendbetétele jelentene megoldást.
Ez valami pickup 2006 vagy 2008 koppintás lehet, teljesen úgy néz ki, lehet ugyanaz a licenc...
A lényeg, hogy az ilyen fajta szűrőkből egyértelműen a 2010-es kell 54 literbe:
Ezeknek a szűrőknek elég nagy a szűrőtérfogatuk a vízforgatáshoz képest (nagyon helyesen) csak a sok szivacstól, és bacitól lecsökken az áramlás. Az 500 l/h-s az optimális, a pipálás is erre utal, hogy pang a víz, nem bír el vele a szűrő. A gyári ajánlásokat figyelmen kívül hagyhatod, azt csak úgy ráírják unalmukba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!