Miért ilyenek a növényeim?
Valószínűleg, mert úgy hozták az eddigi levelet, hogy a víz felett voltak. A víz felett egy kicsit vastagabb erősebb leveleket hoznak, más félét mint amilyet a víz alatt, és ezek az emers levelek befulladnak a víz alatt és kidöglenek. De majd a víz alatt is fognak új leveleket hozni.
Nálam elég sok Hydrocortyle sp japan van, tettem a gyökerükhöz panzi aquaplantot és attól beindultak a növésben.
De akkor nőnek igazán szépen, ha nem baszogatom őket, pl ha vizet se sűrűn cserélek, csak egyszerűen hagyom őket békén.
Pl mikor áttelepítettem egyik akváriumból a másikba az egész pakkot, az első héten tök nyomottan nézett ki, és a második héten kezdett helyrejönni, ez abból látszott, hogy a levelek már szabályosan egy irányba álltak a fény felé. Utána el is kezdtek terjedni.
A glossoval meg nekem pont egy elég rossz tapasztalatom volt. Az eleinte úgy nézett ki hogy nőtt, egy darabig. Utána elkezdtek elsárgulni a levelek, valamilyen táphiánya lehetett és visszafogyott úgy, hogy a végére alig maradt egy szál, ami ilyen vízszintes csak volt pár kis levéllel.
A hm meg szintén olyan hogy táptabletta kell neki a gyökeréhez. Lehet pl JBL tápgolyót is tenni, ez sokat dob a szépségén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!