A terhes guppim elég idegesen viselkedik. Mennyi lehet hátra a szülésig?
Ilyenről még nem hallottam,hogy szülés miatt lenne ideges.
Szerintem nem azért,de ajánlatos már most külön tenni mert a kishalait megeheti a többi hal és ha megszült,rögtön tedd el a kicsiktől mert az anyahal is megeszi őket.
Én bent szoktam őket hagyni... Pont tegnap szült az egyik, és azóta 25-öt sikerült megszámlálnom, kint van a többi nagy hallal (6 nagy van és vagy 50 kicsi), de egyik sem kergeti meg a piciket... De legelőször láttam én, hogy megettek 1-2-őt. Ígyis-úgyis rengeteg marad...
Az én anyaguppijaim is elküldenek mindenkit maguk mellől és csak "tátognak". Olyan, mintha zihálnának, egy helyben vannak és nagyon szögletes a pocakjuk. A fekete pöttyök meg még lejjebb ereszkednek. Tegnapi megfigyelésem, hogy az ivarnyílását is jobban látod. Mintha nyitva lenne teljesen, épp ezt figyelgettem, erre kipottyant 4 kishal.
A másik anyaguppi is "elijeszt" mindenkit, ha úgy van. Aztán a növénybe potyogtatja a kicsiket... :)
Általában sötétben szülnek, lehet éjjel már le is babázott a tiéd. Nálam mindig délelőttre időzítenek... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!