Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Miért csinálják ezt a halaim?

Miért csinálják ezt a halaim?

Figyelt kérdés
Egy pár guppim egy-két napja azt csinálja, hogy a szűrőből kiáramló vízbe beáll, és imbolyogva úszik az áramlattal szemben. Mitől lehet? Betegek? Légyszi írjatok! Köszi!
2009. jún. 27. 09:49
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
szerintem meg éppen a sodrással van valami.Nem állitottad a szűrődet vagy mostad ki vagy ilesmi.Amugy ez nem feltétlen utal betegségre,viszolt a rögtön mindenért vegyszerezek módszer,nem a legjobb,hisz a lebontó baktériumok most kipusztultak...Amugy szembe uszik az árral,hogy ne sodródjon el.Ha abba hagyná akkor nekinyomja a víz áramlása a falnak,ha meg a vízzel párhuzamosan uszna,szinte kilőné magát,tehát nincs mit tennie mint h usszon,másrészt a guppik amugy s olyanok hogy szeretnek árral szembe uszkálni,sokan irták is a honlapon.Nem kell félni.De ha mindent meg akarsz tenni értük,egyenlőre vízcsere,jó minőségü kaja,és talán egy kicsit viszább is vehetnéd a szűrő sodrását.
2009. jún. 27. 20:51
 12/19 Salx Narval ***** válasza:
Re 20-51 ( Mindenért vegyszerezek módszer)Ha végig olvastad volna a válaszokat,akkor láthattad volna, hogy nem gondoltuk mi sem mindjárt betegségre.Szerinted nem kell fertőtleníteni egy akváriumot, ha több fiatal hal beledöglött és az élők furcsán viselkednek? Ha te ennyiből megtudod állapítani, hogy elég a vízcsere akkor gratulálok. Ami a szűrőt illeti, jobb elveszíteni a biológiai szűrőt egy időre, mint az egész halállományt.Sajnos tartok tőle, hogy már el is késett a kezeléssel.Én sem vagyok híve a mértéktelen gyógyszerezésnek, de mivel nem láthatom az akváriumát, kevés az információ és döglenek a halak,ezt tartottam fontosnak.Ne érts félre nem leszidni akarlak, csak jelezni szerettem volna, hogy nem értek egyet veled az adott helyzetben.SN
2009. jún. 28. 04:45
 13/19 A kérdező kommentje:
Na, most már a többi is csinálja. Az uszonyaik pedig beszakadoztak, és fehéres a szélük. Ez valami élősködő lesz. Mire tippeltek? Légyszi gyorsan válaszoljatok! Parakill jó rá?
2009. jún. 28. 07:42
 14/19 Salx Narval ***** válasza:
100%
Mehet a parakill és aquafuran együtt.
2009. jún. 28. 09:17
 15/19 A kérdező kommentje:
Na, az nincs itthon, csak parakill. Vasárnap meg nem tudok szerezni, pláne egy faluban... Beletettem őket egy kis aksiba parakillel. Remélem rendbe jönnek! Valószínűleg a zsúfoltság miatt jöhetett ki rajtuk, pedig már jó néhányat elajándékoztam az utóbbi időben. 3 kivételével az összes itthoni tenyésztésű. És még kint a tóban is van egy rahedlire való... Egyszer már volt ilyen bajuk kb egy éve, akkor már az úszóik is össze voltak tapadva, mire észrevettem. Akkor bársonybetegségre kezeltem őket, sötétben tartottam, és mind rendbe jött az algázó kivételével. Sajnálom szegényeket, hogy betegek. Meg ha a kék hím szifóm elpusztul, azt nem bírom ki. Mondjuk azon nem láttam semmi jelét a betegségnek. A nagy aksiban a növényeknek nem kell szellőztetés meg szűrés, ugye? Csak világítás.
2009. jún. 28. 09:25
 16/19 Salx Narval ***** válasza:
Újra én vagyok. Ha ezzel megvagy majd írom a többit.Ha van szénszűröd azt vedd ki a kezelés alatt.Remélem nem késtünk el.SN
2009. jún. 28. 09:41
 17/19 A kérdező kommentje:
Nincs szénszűrőm, a kis aksiban semmi berendezés sincs. Már megcsináltam.
2009. jún. 28. 09:52
 18/19 Salx Narval ***** válasza:
Hétfőn szerezd be az Aquafurant és kell még JBL Fungol,ez gombás fertőzésre való és utókezelésre kell.Minden akváriumot kell szellőztetni és szűrni.Ahhoz,hogy ne keljen, nagy medencére biotóp rendszerre és óriási szaktudásra van szükség.Meg kell szüntetned a zsúfoltságot, mert újra baj lesz belőle.Tegyél a vízhez 10L/teáskanál konyhasót,jódmenteset,hétfőig az is megteszi talán.Most egyenlőre többet nem tehetünk.Hétfőn ha megvan a gyógyszer mehet bele.Szerdán vízcsere és a JBL Fungol.SN
2009. jún. 28. 10:11
 19/19 A kérdező kommentje:
Köszi a sok tanácsot! :)
2009. jún. 28. 10:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!