Az emberek miért tartanak halakat?
Nekünk 3 akváriumunk van.
Van egy 200 literes malawi sügéres akvárium a párom dolgozószobájában.
Van egy 500 literes tengeri akvárium(bohóchalakkal és egyéb csodaszép halakkal a nappaliban.
Van egy 90 literes édesvízi halakkal(neon halakkal) a hálószobában.
Hogy miért tartjuk őket?
-mert csodaszépek
-megnyugtatóak
- türelmet ad
- jóű érzés,hogy gondozom,etetem,vigyázok rájuk,és cserébe pompás színekkel-játékokkal szórakoztatnak engem.
- jó nézni az életüket.Hogy élnek,mit csinálnak,hogy udvarolnak hogy esznek stb..
-nem kell napjában többször levinni őket pisilni..:)
Számomra gyönyörű szép,és érdekes állatok..
ég nevet is adok nekik.Az egyik bohóchalamat Lolypop-nak hívom,mert akárhányszor az ujjamat beteszem a vízbe már úszik,és nyalogatja..:)Játszik az ujjammal..:)
Igen, egy darabka természet :) Sokkal jobban mutat, mint egy kép a falon...
Mondjuk vannak olyan halak, amik nem csak úszkálnak ide-oda. A bettákat pl. trükkökre lehet tanítani, a sügerek is okosak... az én törpe gömbijeim meg követik a lézerfényt, amit eredetileg a macskának vettünk :D
Mert szép. A szép mindenkinek mást jelent, nekem sokkal többet "ad" egy szép akvárium, mint egy szép kép a falon.
Ha fáradt vagyok, csak leülök az akváriumommal szembe, lekapcsolom a lámpát, és csak nézem őket. Ahogy ott élnek...
http://www.youtube.com/watch?v=NpXEiENt-20&feature=related
(ez nem az enyém)
én minden állatér képes vagyok rajongani, halam pedig egész gyerekkoromban volt és az akváriumtól nem lehet örökre elszakadni, ha valaki egyszer "ráérzett"..
ebben a rohanó világban, amikor soha semmire nincs idő képes vagyok elfelejteni a külvilágot és az akváriumot bámulni..egy állat úgy is lehet aranyos, hogy nem veszed kézbe..bár a bettám hagyja magát néha:D
De meg lehet simogatni:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!