Milyen halat válasszak?
Ez volt az előző kérdésem: http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__halak-akvarisztika__2..
Most találtam itthon 12 db égerfadobozt.Ezek elvileg lágyítják a vizet.De 25 literhez elég-e ennyi?És hova kell ezeket tenni az aksin belül?Jó az aljzatba?És ha 2 hétig áztatom őket,akkor nem fogják színezni a vizet?És így már tarthatok zöldsávos razbórát?
Nekem volt Boraras Brigittae (zöldsávos törperazbóra piros színű) pár darab és már csak 1 van. Úgy, hogy 6-10 NK-s lágy vízben tartom őket. Ennek kb a 2/3-a ozmo víz, a maradék 1-3-mad meg csapvíz. Sima csapvízben nem élnek egy hónapig sem.
Az a piros hal az baromi érzékeny, az nem bír semmit, és ugyanilyen érzékeny a Boraras maculatus is.
Az összes többi nano hal meg tök jól elvan nálam. A galayik is, egy kicsit lágyabb vízben. Elég sokféle kis halam van, mert én csak ezeket tartom "gyűlytöm".
Mi az a "többi"?
Tudsz közülük olyat mondani,ami szép is,és elvan kemény vízben?
Amit tartottam, azok közül:
- Sima csapvízben ezek bírják:
Boraras Urophthalmoides, Danio erythromicron, Amanda lazac, Aplocheilichthys Normani, Endler Guppi, Dario Dario törpesüger, Törpegömbhal
- Ezek lágyabb vizet igényelnek:
Microdevario kubotai, Danio tinwini, Gyöngy Dánió, Pseudepiplatys annulatus
- Ezek meg nagyon érzékenyek: Sundadanio axelrodi, Boraras Brigittae, Boraras maculatus (nálam ezekkel gond volt)
Most persze van amit már nem tartok, pl Amandát nem, mert túl félénk. Endlert sem mert láttam hogy néha lökdösték a garnélákat. Törpegömbhalat sem mert külön akvi kéne nekik. Régen volt 4db egy évig aztán eladtam őket. Dário törpesügeret sem tartok már, mert ők területvédők és nem lehet egyberakni őket közösbe más halakkal (megtámadnak mindenkit), ők nem sokáig voltak nálam, lehet 2 hónapig max, aztán visszavittem a boltba :)
A többi megvan még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!