Találkoztatok már olyannal, hogy az akváriumában élő halak fajtától függetlenül eldeformálódnak, gerincük elferdül, majd elpusztulnak? Ez mitől lehet? Sorra pusztulnak szegénynek.
mekkora akvárium?
milyen a szűrés?
milyen halak?
Régebben belinkelt ide valaki ezzel kapcsolatban egy cikket, amit végig is olvastam. Lényegében azt írta, hogy nem ismerik a kialakulásának okát, de a kezelését sem, de nem feltétlenül van köze a vízminőséghez (esetleg az oxigénhiányhoz). Ez lehet genetikai is.
Amúgy pedig megoszlanak a vélemények ezzel kapcsolatban. Előkerítem a linket neked!
Ez az: [link]
Több információt tartalmaz, mint az előző válaszom. De sajnos a kimenetel nem különbözik...
Sajnos sok oka lehet, ezek közül jó pár pontosan ismert. A legrosszabb eset, ha haltuberkolózissal fertőződött az állományod, ez viszonylag gyorsan, pár hét alatt alakul ki. Boncolással lehet ezt a betegséget lebuktatni, a hal teste belül tele van daganatokkal.
Okozhatja hosszantartó nitrátmérgezés is, de ennek hónapok kellenek. A genetikai eredetű nem érintene több fajba tartozó halat, és ez a fajta nem halálos, évekig elélnek vele a halak. A súlyos hiánybetegség a rossz minőségű kajától kiválthatja még ezt, de szintén nagyon lassan alakulna ki.
Mindenkinek köszönöm a válaszokat!
Először két zebra dánió szenvedte el és pusztult el ( mellettük neonok és guppik vannak valamint 2 algaevő), aztán hónapokig nem volt gond, a guppik szaporodtak is, de arra figyeltem, hogy ne legyen zsúfolt az akvárium. Amúgz 50 literes.
Az elmúlt hetekben 3 guppim is deformálódott és meghalt.
Az egyik algaevő is elpusztult, de az szerintem ettől függetlenül. A szűrő elég nagy az akváriumba, valamint a hőfokszabályzó 24-25 fokra van beállítva, mindig is így volt. Ezek fényében változik valami?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!