Érdemes külső szűrőt tákolni?
Én úgy vagyok vele, hogy ha már DIY szűrő, akkor legyen szűrőakvárium, de az meg már egy komolyabb, drágább cucc.
és igen, hatékonyabb.
Nekem hatékonyabb a tákolt külső szűrőm, mint az Atman 3335-ös gyári külsőm, mert amit én csináltam abban 4x akkora hely van, így sokkal több szűrőanyag fér bele.
Nem is az számít igazán, hogy mennyire gyorsan folyik át rajta a víz, mert nem folyik túl gyorsan, de szép tiszta lesz ha sok szűrőanyagon megy át.
Nézd tákolni nem szabad semmit. Azért az akváriummal szeret dicsekedni az ember, szereti mutogatni szomszédoknak, rokonoknak, barátnőknek. Legyen igényes, és diszkrét. (más ha el tudod bútorral takarni.)
Én amit csinálok ott fontos minden milliméter, hiszen én légmentesen zártat csinálok. Térelválasztó elemeket is jól meg kell tervezni. És ha ezek után én összeszámolnám a palást csövet, két toldó, két kupak, az esztergályos munkát, a csatlakozásokat, a saválló perforált lemezt, a vízpumpát, a szűrőanyagokat, az elzáró szelepeket (kocsmanyelven csapokat), akkor nem biztos hogy sokkal olcsóbban jönne ki. Hiszen sok apróság kell hozzá.
De ez csak az én esetemre példa. Persze aztán jönnek a kompromisszumok. Ezt is ki lehet hagyni meg azt is. De akkor már csak tákolat.
Bocsánat lemaradt.
Ha magunk készítünk szűrőt, akkor igen mi választjuk meg a szűrőanyag mennyiségét. Ha ezen múlik, akkor törekedni kell a többre. Ez esetben meg leszünk elégedve a vizünk minőségével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!