Ez mitől van most? A kerámia bujkáló buborékozik.
1., beraktam egy kerámia bujkálót letakarítva kiecetezve, leöblítve kiáztatva és elkezdtek rajta nőni a buborékok... Ez mi? Mivel nem tudom így inkább kivettem...
2., a víz ph értéke :S 12-es
mit kezdjek vele? forralt vízzel csináljam meg a részleges vízcserét?
kívül? ez egy kerámia autó és a kívülről mindenhol bubrékozik ott nem jön ki levegő ahol a nyílások vannak rajta...
Akkor ez így jó?
és a vízkeménység az is kb 15-ös :S Kell lágyítás? ma nekem azt mondták hogy nem mert csak finnyásak lesznek később a halak a vízkeménységének a változására és inkább a kemény vizet szokják meg... igaz ez?
ph érték jó így?
A pH értéke 12? Az nagyon lúgos lenne, biztos, hogy jól mérted?
Ha a kerámiaautód mázatlan (mint egy sima agyag virágcserép), akkor a pórusaiból jön ki a levegő. Ez teljesen normális, majd abbamarad.
Másik ok lehet, ha frissen töltötted fel az akváriumot, akkor szinte mindenen, növényen, tárgyakon megjelennek az oxigénbuborékok. Meglökdösöd őket és felszállnak.
15 NK teljesen korrekt az átlag halakhoz.
De a 12 pH az baromi sok. Nekem a leglúgosabb vizem volt 8,3 pH. Nem lehet, hogy rosszul mérted?
1. Semmi gond a buborékokkal, csak kiereszti a levegőt.
2. Nem lehet a vized ph-ja 12, valamit nagyon elnéztél. A vörösiszap nem volt annyi, pedig az jelentős károkat okozott.
:) tényleg
Lúgban tartja a halakat
A tömény hypo pH-ja 12!
Nem lehet, hogy hypo csöppent a lakmuszra?
passz, valami kontroll anyagos volt és a 12 cseppre kékült el :D
akkor megnézem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!