Milyen haleledelt vegyek? Most induló akváriumhoz.
Minden fontosabb dolgot megvettem már, hétvégén lehet betelepíteni. Annyi a problémám, hogy nem tudom, hogy kik lakják majd... Neonokat szeretnék de nem tudom melléjük még ki költözhet?!
Eleségből ez van:
AquaImpex lemezes haltáp 250ml,
AquaImpex starter granu 100gr,
Tubi-fex, és fagyasztott szúnyoglárva, bolha mix,
Milyen aljzatlakókat ajánlanátok? növények stb... 72 literes az akvárium
pl Red cherry garnélák és alulra fekete bazalt (kavics).
Növény alacsony fényhez: anubias nana, jávai moha, cripto félék.
Egy vasfa és 2-4db törpeszívóharcsa algaevőnek.
Az első két kaját kihagynám - max végszükség esetén adnék lemezest, ha nincs más. A többi kaja jó.
Garnéláknak pedig "Sera shrimps narural"-t szoktam adni.
Hétvégén nem lehet betelepíteni.
A neonok kajája: fagyasztott eledelek, daphnia, artemia, cyclops, fehér, fekete szúnyoglárva. Az élő tubifexet nem árt pihentetni 1 napot.
A növény/alga/ evők étrendje: Főtt, forrázott zöldségek, saláta, uborka, tök, cukkini, borsó, stb. FA legyen az akváriumban.
Tápokat általában kiegészítésnek szoktuk adni, sera, tetra, jbl márkákat érdemes venni, azokban van némi tápanyag.
Aljzatlakóknak páncélos harcsákat ajánlok, hozzájuk finom szemű aljzat kell, és érdemes kőhöz kötözni a növényeket mert turkálnak. Mint általában az aljzatlakók... Én jövőhét végén kezdeném a betelepítést, velük.
Ha ez
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__halak-akvarisztika__2..
nem a te kérdésed volt, akkor elnézést, ebben az esetben kéne várni még. Ha már járattad vagy 2 hétig, akkor jöhet az első adag hal.
A tápok elsősorban kiegészítő kajának jók, mint ahogy semmilyen állatnak nem jó, ha "tápos" úgy a díszhalaknak sem. Tehát inkább a természetes kaját kell előnyben részesíteni.
Lehet adni tápokat is, csak ezt az aquaImpexet nem ismerem, nem próbáltam. Rengeteg féle haltáp van, a legtöbb tele van nyomva színezékkel, meg ízfokozókkal, csak behabzsolják a halak, de biológiailag egy értéktelen hulladék. Alig van valami tápértékük.
Mivel nem látsz beléjük, hogy miből vannak, ezért érdemesebb az említett márkákat venni, mert azok még elfogadható minőséget csinálnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!