Milyen alga ez?
Ha egyáltalán alga...
A jávai mohámon ma vettem észre egy érdekes dolgot:
A szárán,és a mini levelein ilyen kirojtozódás szerű van.Pont,mintha egy kis anyagdarabka lenne.A töve világos-sötétbarna,lefelé háromszögalakban tágul,de ott színtelen,fehéres.Nagyon kicsi az egész-mint egy jávai moha-levél.Ebből rengeteg van az egész mohán.Az anubiason és a gömbmohán viszont semmi jele.Még sosem volt algás az akváriumom.Alga-e ez?Mi okoz(hat)ja?Mit lehet tenni ellene?Káros-e a növényekre?Mi ez egyáltalán???
Szia!
Segíteni nem tudok, de ha esetleg képet csinálnál róla (már ha ez megoldható), akkor szerintem könnyebb fel lehetne ismerni.
Tudod, hogy az egy nagy hal? És hogy többet kell belőlük tartani?
Előbb azt kéne kideríteni, hogy mi ez. A leírás elég kusza lett, én úgy értelmezte, hogy nem alul van a töve, de akkor hol van, és mi van alul?!
"töve világos-sötétbarna,lefelé háromszögalakban tágul,de ott színtelen"
Amúgy a jávain a leggyakoribb a fonalas haj alga, lehet hogy ez ilyen kezdemény. Vagy lehet a rövidebb fonálalga változat.
De ecsetalga is lehet, valami ritka színváltozatban.
Sajnos a jávai elég érzékeny erre, és ha elhatalmasodik rajta az alga, megöli a növényt.
Hosszú távon gyorsabban növő növények jelentenének megoldást, csak nekik több fény kell.
Gondolom, nincs sok fényed, ha ilyen növényeid vannak, amit felsoroltál. Esetleg a tápanyagokat (növény táp, hal kaja maradék, hal létszám -az ürülék miatt- ) lehetne csökkenteni, a szűrést növelni, és a vízcseréket sűríteni.
De a meglévőt a jávaiból, nem tudom, ki tudod e pusztítani valahogy. Mindenesetre ha 100 liter alatt van az akvi, akkor inkább otocinclusokat vegyél, mint ormányos márnát. Persze csak ha nem vagy már így is túltelepítve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!