Nem kényelmetlen a halaknak?
Hát én 90 literesbe raktam egyik végébe eheim 2012-t, a másik végébe meg egy Fan-1 -et, és az úgy nem algásodott.
-------------
112 litereshez ezt a ronda szűrőakváriumot kreáltam.
A szűrőakvi azért ilyen nagy, mert az elejébe fogok tenni garnélákat. Talaj is lesz benne és akkor nem látszanak majd alul azok a zsákok. De nem olyan apró, szerintem majd lávakő zuzalékot rakok bele. Ha berendezem normálisan mind a két akváriumot, akkor biztos jobb lesz, de eddig inkább csak kipakoltam belőle dolgokat. Még gondolkozom rajta hogy legyen.
"2010-re is az van írva hogy 160 literig"
Semmi jelentősége. Ráírják, mert valamit rá kell írni. Köze nincs 160 literhez, a felét is küszködve szűrné meg.
Csak ismételni tudom magam, gyakorlati tapasztalatból állítom ezt. És természetesen amúgy én is pont leszarom, hogy mihez kezdesz ezzel az infóval, felőlem kísérletezgethetsz vele.
Ha 20 db 3 cm-es nano hal lesz az akviban, hozzájuk biztos elég a 2010-es is.
Igen, látom amit írok. 160 felét úgy tudja megszűrni nehezen, ha abba a méretbe való hal mennyiség van benne.
20 db nano hal kb 50-60 literbe való.
Nem a víz térfogata számít, hanem hogy mennyire van leterhelve. Az, hogy mindenütt jó áramlást tud e csinálni, az más kérdés. Azon a mechanikai szűrés múlhat, de ha nincs elegendő áramlás, akkor pl talajporszívózással is ki lehet egészíteni.
Ha viszont 112 literbe való hal mennyiséget raksz 112 literbe, akkor 2 db 2010-re van szükséged.
De amúgy nem értem, mit kell ennyit hitetlenkedni, meg akadékoskodni, ha 25 ezerszer visszakérdezel, akkor is ez lesz a válasz.
Tipikus esete ez annak, amikor az ember más kárán tanulhatna, de nem teszi, mert a saját feje után megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!