Mit rontottam el?
Azt mondják az okosok, hogy a komolyabb növényes akváriumokban az ecsetalga elsődleges oka a CO2 probléma. Vagy nem elég, vagy ingadozik, vagy térben nem egyenletes az eloszlása.
A növénylista alapján erős fényed van, ami mellé már nem valami jó a szűrésed. Egyik készüléked sem jeleskedik biológiai szűrés terén. Ez is könnyen okozhat algaproblémát.
A tropica melyik tápsóját adagolod? Ennyi növény mellé már nem elég csak mikroelemet adagolni. A sima plant nutriton valószínűleg nem elég ide, a "plant nutrition+" alkalmasabb.
Hát a szűrőkben van annyi siporax amennyi belefért, előszűrőnek meg van benne egy kis perlon. A co2 széndioxid pumpa. Nincs sajna tesztem szóval lehet, h valamennyire ingadozik a színt. Ezt lehet orvosolni a megfelelő folyékony co2 adagolásával? Eddig tápból csak a simát használtam, de már kiegészítettem "házi" makrotáppal, amit az egyik boltban készítenek.
Ha a szűrőket lecserélném egy atman 3335-ös külsőre, És megpróbálnám állandósítani a co2 szintet, az javítana valamit a helyzeten?
Abban biztos vagyok, hogy az amennyi belefért nem valami sok összességében. Mivel kis helyed van, más szűrőanyag talán javítana, mint pl. a siporax mini. A sima siporaxnak rosszabb a helykihasználása. De a legjobb egy külső szűrő lenne normális méretű szűrőtartállyal. Akár barkácsolhatnál is egyet.
A folyékony CO2 nem orvosolja az egyenetlen CO2 szintet. A gyári tesztek nagyon drágák, de szerintem lehetne barkácsolni is. A lényeg a pH mérő folyadék, és az nem drága. Csak egy olyan átlátszó tartó kell neki, ami fordított U alakban meg van hajlítva, az U közepén pedig levegő választja el a folyadékot az akváriumvíztől. A CO2 adagolás szerintem elég kockázatos dolog teszt nélkül.
Ha a macro tápot nem régóta adagolod, akkor lehet, hogy pár hét alatt az is javítani fog a helyzeten.
A szűrésed nulla!
Ilyen tápozáshoz, ennyi fényhez, nem szabad elbohóckodni a szűrést. A 2006-osnak csak a feje nagy, az az akasztós meg egy vicc.
Neked kb ez kéne:
Majd nézz utána az E.I. tápozásnak, és hogy az milyen vízcserékkel, szűréssel stb jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!