Milyen betegség lehet ez? Nem tudom eldönteni. Ezért kértem segítséget. Jó lenne kideríteni mi lehet ez, mert már volt ilyenem és akkor se tudtam.
Ennek túl sok oka lehet, és adatok kellenek a kinyomozásához. Mekkora akvárium, milyen halak, mennyi hal, milyen a szűrésed, milyen gyakran cserélsz vizet, milyen vízben tartod őket, mivel etetsz, milyen gyorsan alakult ki a probléma, volt-e más probléma mostanában, soványnak tűnnek-e a halak?
Lehet hosszantartó nitrátmérgezés, ebben az esetben az akváriumban van a hiba. Ez lassan alakul ki.
Lehet neonbetegség, ez nem csak a neonhalra, de más pontylazacokra is veszélyes, és halálos.
Lehet haltuberkolózis, ez is halálos, viszonylag gyorsan, néhány hét alatt alakul ki.
Lehet genetikai oka, például túl erős beltenyészet, ez az elevenszülőkre jellemző.
Lehet súlyos hiánybetegség, túl lágy vízben való tartás vagy egyoldalú táplálás.
Tünetek: A beteg hal letargikus, bújkál, étvégytalan. Idővel lesoványodik, baktériumos fertőzésekre jellemző általános tünetek fejlődhetnek ki: pikkelyhiányok és fekélyek, szemkidülledés, összetapadt úszók. Esetenként a gerinc is deformálódik. A pár hét alatt kifejlődő gerincferdülés jellemzően halTBC-re utal. A belső szervek csomókkal és apró szemcsékkel vannak tele, amik baktériumkolóniák kötőszövettel körülvéve. A csomók főleg a veséken és a lépen vannak, de előfordulnak a májon, a beleken és a gyomron is. A labirintkopoltyús halaknál gyakoribb az előfordulása, és jellemzően az idős halakon jelenik meg először.
Ő nem soványodott le, szerintem legalábbis.
Ezen kívül max. fél éves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!