Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Erről mi a véleményetek?

Erről mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Vmi fehér gomba szerűség telepedett meg a hőmérőn. Tipp h mi lehet ez?

[link]

Másik kérdésem, h az egyik parázslazacomnak kifehéredett a szája, és nagyon ramatyul néz ki és jóval agresszívabb, mint a többi. Egyiknek sincs baja, csak ennek. Mi lehet a baja? Mit lehet veled kezdeni, válasszam el a többitől? Itt van néhány kép róla:

[link]

[link]

[link]

[link]

2012. ápr. 14. 10:20
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Igen, ez gomba, penészgomba.

Valószínűleg a hal szája is gombás, és a szájpenésztől fehér. Valóban nem lehet valami rózsás a helyzet, ha ilyen durván penészednek be a dolgok.

Írj tartási körülményeket,(mindent az akváriumról) hátha kiderül, mi a hiba.

2012. ápr. 14. 13:33
 12/18 anonim ***** válasza:
Már kiderült kevés fény, és időnként kikapcsolt szűrő, túletetés. Az aljzaton rothadó kajamaradéktól van hogy a fehér fátyol az aljzattól kezd felfelé terjeszkedni. Más esetnem ha csak nitrit-nitrát-ammónia-mérgezés lenne, akkor fordítva lenne. Az aljzat közelében tiszta lenne a víz, és felfelé egyre fehérebb. A halak pedig az aljzaton lapulnának. Ez így hosszabb folyamat.
2012. ápr. 14. 13:40
 13/18 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat, am a szűrő mindig megy, csak vízcsere idején húzom ki, valszeg több vizet kellesz cserélnem, am meg az alján barna alga van, nem tudom lekaparni a mágnessel az alján am minden egészséges, a növények is hajtanak....
2012. ápr. 14. 19:16
 14/18 YourDestiny ***** válasza:
Kell az akvárium mérete, a szűrő típusa és teljesítménye. Nézd meg a dobozon.
2012. ápr. 14. 20:32
 15/18 A kérdező kommentje:
sima 54 lityós aksi, aquael fan 1 plus van benne matten mögé rakva 320 l/h-s
2012. ápr. 14. 20:51
 16/18 A kérdező kommentje:
és maxra állítva
2012. ápr. 14. 20:51
 17/18 anonim ***** válasza:

szia! én egy teljes restartot ajánlok. az egyensúly felborult teljesen.a halakat telepítsd ki, majd kezeld a megfelelő gyógyszerekkel! vedd ki a növényeket egy vödörbe, és kezeld meg őket Neptun gyorsfürdővel, majd tedd őket tiszta vízbe. .a szűrőt vedd ki, és állítsd le! a vizet engedd le teljesen, de előtte adagolj hozzá 150% malachitzöldet, mert ez erős méreg és az akváriumban lévő élősködőket kipusztítja, és a segédeszközöket sem fertőzi meg a víz. majd szépen lapátold ki az aljzatot, és mosd ki rendesen! én személy szerint kiporciózom pár literes műanyag edénybe, majd a mikróba legmagasabb fokozaton berakom 2percre. ez a csigapeték ellen nagyon hatásos, mivel mondhatni, hogy szétfő. a víztartalmú szervezeteknek pl. a penészgombának sem tesz jót. ezt kiáztatnám még valami erős gombaölő vegyszeres vízben. hagyd így állni minimum 5 órát! majd áztasd ki tiszta vízben! ezt nagyon sokszor csináld meg! az akváriumba is csinálj valami brutál fertőtlenítést. a metilénkék is megteszi:) tisztogasd le alaposan a vegyszert mindenről! a halakat persze megfelelően kezelt állapotba tegyél vissza! a szűrőt sem ártana valami bika szerrel kisterilizálni! NAGYON ügyelj, hogy minimális vegyszer se kerüljön a halak közvetlen közegébe!

A kezelés menete:

Készíts 20 ml sera nitrivec ből, és 1 dl vízből készíts „törzsoldatot”. ennek a használatát lentebb jelzem!

Időrendben:

Ahol jelzem, az előírt adag megfelelő százalékát adagold!

Nagytakarítás

1-4. halak és növények karanténozása, és gyógyszeres kezelése.

4. betelepítés, 100% xantakridin

5. 40%vízcsere, 50% Sera nitrivec

10. 30%vízcsere, 100% Sera nitrivec

13. 30%vízcsere10ml törzsoldat

16. 30%vízcsere,50% Sera nitrivec

19.nap 30% vízcsere, 30% Sera nitrivec

23. 30% vízcsere,30ml törzsoldat

28. 30% vízcsere,30mltörzsoldat

35.30%vízcsere

Majd a vízcserék hetente történjenek 1napig állott vízzel! Adagolj hozzá 25% tőzegkivonatot!

Ez egy kicsit bonyolult procedúra, de nekem bevált! ez az általam kifejlesztett kezelési útmutató. persze ezt csak nagyon erős fertőzéseknél kell használni. Sőt ilyenkor még dobok is a vegyszerek adagolásán is! A levegőztető/diffúzor mindig porlasszon maxon! az éjszaka is menjen. leveheted a szintjét, de azért jó ha megy akkor is!

2012. ápr. 14. 23:49
 18/18 anonim ***** válasza:

Akkor bocsi. Ezek szerint mindent úgy csinálsz mint én. Én is kis szoktam tolni a vízcserét. Max 2hétre.

[link]

[link]

A vizem mégis ilyen. ;)

2012. ápr. 15. 09:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!