FTW = floating treatment wetlands. Hallot már erről valaki? Vélemény, tapasztalat?
Hát, valószínűnek tartom, hogy még senki sem hallott róla.
Egy vízen lebegő anyagra földet tesznek, ebbe mocsári növényeket ültetnek és ez egy úszó szigetet képez a tóban. Kerti tavak tisztítására használják, de nem értem pontosan, hogy a növények gyökerei szűrik a vizet, vagy csak az ammónia átalakító baktériumoknak adnak talajt?
Itt az idevágó bejegyzés a honlapról:
"The floating island matrix, with its dense fibers and porous texture, is the perfect surface area for growing large amounts of microbes (in the form of biofilm) in a short time. Nutrients circulating in the water come into contact with these biofilms and are consumed by them, while a smaller fraction is taken up by plant roots. "
Szerintem annyi történik, hogy a növények nőnek rajta.
A növekedésükhöz kell nekik tápanyag, ezért a gyökerükkel, kiszívják a vízből a nitrátot, a foszfátot, és a szerves anyagokat.
Barátomék tavában is van egy úszó sziget, de nem vagyok benne biztos hogy van csinálva, talán az egy farönk, amit körbe nőtt a nád, de nem tudom, mert csak annyi látszik, hogy egy földcsomó és nádak állnak ki belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!