Szerintetek egy rekesz Siporax, vagy egy rekesznyi TM10 (talán, mert elég nagylyukú) szivacs folytja jobban a szűrőt?
Semmi más nincs a külső szűrőmben, csak Siporax és szivacs. 700 liter per órás, belső nincs. Egy 128 litereset szűr. A szűréssel nincs gond, viszont a vízáram kérdéses. Ha sikerülne növelni, akkor mégriktábban kéne tisztítani a szűrőt. Azon gondolkodom, hogy az egyik szivacs helyére teszek még Siporaxot, ez kb. fél rekesznyi (az olyan fél liter). Ezzel elérnék valamit, vagy mégjobban lefogná, mint a szivacs?
A másik dolog a mechanikai szűrés. 4 rekesz van benne. Ha megejtem a cserét, akkor már csak 1 rekesznyi szivacsom lenne a szűrőben a másfél helyett, a többi kerámia. Perlonvatta nincs, ugye a vízáram miatt. Ennyi szivacs képes lenne ellátni a mechanikai szűrést, vagy maradjon ahogy van? Tippek? Köszi!
Én is szűrők mellett alszom közvetlen közel, pont atmanom és aquaelem van (plusz egy pacific is).
Egyiknek sincs semmi hangja, teljesen elégedett vagyok velük.
Mindenképpen tegyél a belső szűrőre szivacsot, sőt, a külső szűrő beszívó ágára is tennék a helyedben.
A külsőt nagy hiba az ürülékkel leterhelni, abban csak az ammóniás, de mechanikai szennyeződésektől mentes víznek kellene keringenie, hogy ne tömődjenek el a szűrőanyagok és kelljen gyakran takarítani.
Minden másra ott a belső, azt akár hetente is takaríthatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!