MT30 -as szivacs az direkt akvarisztikában szűrőszivacs vagy máshol lehet beszerezni?
Bocs, csak azért írok, mert szeretném elmenteni a kérdést, a válaszok miatt.
Vagy 10 éve (vagy több) az akvarista.hu-n volt egy kontakt a gyártóval, 3 féle lyukméretben, bármilyen méretben legyártott bármit. Csak sajnos már nem tudok vele kapcsolatba lépni. Bocs az offért.
Ja, amúgy szerintem inkább TM 30!
Ha így rákeresel, tm30 kék szivacs, ki is ad néhány használható találatot:
Igen például TM10, TM20, TM30 és TM45 szűrőszivacsot árulnak az Aqua depóban. Ezek kék szivacsok, amiket lehet használni az akváriumba mattenszűrőnek. A méretük 50x50cm. A vastagságuk 5cm, és 3ezer Ft mindegyik:
Léteznek matracok (ágynak való szivacsok), azokkal nem csak az a baj, hogy könnyebben bomlanak, hanem az is, hogy olyan színezőanyaggal vannak festve, amik mérgezőek a halak számára. Állítólag. Az egyik halas boltban az eladó mondta, hogy valaki kipróbált egy ilyen rózsaszín szivacsot és hamar kipurcantak a halai.
Én meg egyszer próbáltam mosogató szivacsot használni úgy, hogy egy házilag készített külső szűrőbe párat belepakoltam, de kiválasztottam csak a sárgákat és attól nem lett bajuk a halaknak. A többi színt nem próbáltam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!