Akvárium alapfelszerelésben tanácsot adnátok?
Szeretnék akváriumot, most nézegetem mi kell hozzá. Szűrő, melegítő, levegőztető.
Ha veszek szűrőt, ami egyben levegőztetésre is képes, akkor nem kell külön levegőztetőt vennem? (a légpumpa a levegőztető?) Még kezdő vagyok, köszönöm az értelmes válaszokat.
Egy alap felszereltséghez nem szükséges a levegőztető (légpumpa, +cső, szabályzó, porlasztó).
De sok hasznos dolog rácsatlakoztatható egy légpumpára, meg adódhat olyan, hogy erősebben kell levegőztetni valamiért, stb. Szóval később, ha úgy adódik megéri venni egyet.
A szűrőt külön érdemes megvenni, és nem szabad spórolni rajta. Ha közepes méretű belső szűrő, akkor 6-8-szor forgassa meg a vizet óránként. Fűtőből általában annyi wattos jó, ahány litert fűt.
Mielőtt halat vennél, böngészd át az akvarisztika alapjait, és nézz utána a tartandó élőlények igényeinek.
Szia! A szűrés a lelke mindennek. Nem kellenek buborékok, ha a vízfelszín mozog.
Mielőtt bármibe is belefognál, olvasd el a következő e-könyveket, rengeteg hasznos információt találsz benne, mit hogyan csinálj. Sok-sok gondtól megkíméled magad:
Ezen az oldalon pedig utána tudsz nézni a halak igényeinek és annak, hogy mekkora helyet igényelnek:
ui.: az eladó tanácsát ne kérd ki, úgyse mond igazat. Sikerekben gazdag halazást kívánok!
Köszi szépen az infókat. Nem akarok felelőtlenül tartani halakat, előbb olvasgatok a témában.
Igen, tegnap voltam a kisállat kereskedésben, és 60 literes akváriumba azt mondta az eladó, hogy lehet 20-25 halat is berakni. Na itt már levettem, hogy mindent rámsózna:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!