Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Akvárium alapfelszerelésben...

Akvárium alapfelszerelésben tanácsot adnátok?

Figyelt kérdés

Szeretnék akváriumot, most nézegetem mi kell hozzá. Szűrő, melegítő, levegőztető.

Ha veszek szűrőt, ami egyben levegőztetésre is képes, akkor nem kell külön levegőztetőt vennem? (a légpumpa a levegőztető?) Még kezdő vagyok, köszönöm az értelmes válaszokat.

2012. ápr. 12. 08:29
 1/7 anonim ***** válasza:
Igen szűrő a legfontosabb.Levegőztető külön nem kell, csak a szürő kiömlő nyilását irányítsd a vízfelszín felé, hogy fodrozza így oldódik be elég oxigén.A másik fontos a vízmelegítő-abból ajánlanám az automatát és nem a fixet.
2012. ápr. 12. 08:40
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
2012. ápr. 12. 09:03
 3/7 anonim ***** válasza:

Egy alap felszereltséghez nem szükséges a levegőztető (légpumpa, +cső, szabályzó, porlasztó).

De sok hasznos dolog rácsatlakoztatható egy légpumpára, meg adódhat olyan, hogy erősebben kell levegőztetni valamiért, stb. Szóval később, ha úgy adódik megéri venni egyet.

A szűrőt külön érdemes megvenni, és nem szabad spórolni rajta. Ha közepes méretű belső szűrő, akkor 6-8-szor forgassa meg a vizet óránként. Fűtőből általában annyi wattos jó, ahány litert fűt.

Mielőtt halat vennél, böngészd át az akvarisztika alapjait, és nézz utána a tartandó élőlények igényeinek.

2012. ápr. 12. 15:16
 4/7 YourDestiny ***** válasza:

Szia! A szűrés a lelke mindennek. Nem kellenek buborékok, ha a vízfelszín mozog.

Mielőtt bármibe is belefognál, olvasd el a következő e-könyveket, rengeteg hasznos információt találsz benne, mit hogyan csinálj. Sok-sok gondtól megkíméled magad:

[link]

[link]

Ezen az oldalon pedig utána tudsz nézni a halak igényeinek és annak, hogy mekkora helyet igényelnek:

[link]

ui.: az eladó tanácsát ne kérd ki, úgyse mond igazat. Sikerekben gazdag halazást kívánok!

2012. ápr. 12. 16:52
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszi szépen az infókat. Nem akarok felelőtlenül tartani halakat, előbb olvasgatok a témában.

Igen, tegnap voltam a kisállat kereskedésben, és 60 literes akváriumba azt mondta az eladó, hogy lehet 20-25 halat is berakni. Na itt már levettem, hogy mindent rámsózna:)

2012. ápr. 13. 10:57
 6/7 YourDestiny ***** válasza:
Hát igen, 60 liter 6-8 kisebb méretű halnak lehet elég.
2012. ápr. 13. 11:08
 7/7 anonim ***** válasza:
szia! azt javaslom, hogy amint megvetted az akváriumot, tuningold meg a világítást egy növényes csővel. (pluszba építs be egyet!) az eheim PickUp szűrőcsaládot ajánlom! tudom, ez kezdetileg megterhelő lesz, de ha majd gyűlik a pénz, akkor építs be egy barkács külső szűrőt! de az sem árt, ha az elején, csak így olcsóbb:) a tápozásod kezdettől fogva legyen profito, és carbo. a levegőztetőt (légpumpát, csöveket, csapokat, porlasztót) nem szükséges megvenned, mert az eheim pickupokban van levegődiffúzor is. ez egy olyan dolog, hogy a szűrő "vízkiadó" részén van egy kis lyukacska, amibe egy csövet tudsz beleilleszteni, amit adnak hozzá. és működik:) nekem ez egy kicsit zajos. úgyhogy a felszínt fodrozza. a mohákat ajánlom az akváriumodba. a Najas is jó növény. ez gyorsan növekszik, és a tápanyagot megzabálja az algák elől. nagyon dekoratívak az Anubais fajok, és a tóalma is.
2012. ápr. 13. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!