Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Hogyan kezdjek neki az akvariu...

Hogyan kezdjek neki az akvariumom betelepitesehez?

Figyelt kérdés

Vettem egy Aquaszut 60 literes akvariumot:)

Kep: [link]

lathatjatok,hogy ott van mellete a szuro es a melegito is,remelem,hogy ezek jok,mert hozza kaptam.A neon szerintem gyenge mert 11 wattos.Novenyeim is megvannak mar.Igaz az nem baj ha en kinti homokot hoztam,termeszetesen jol atmosva.A kisallatkereskeresbe vettem tragyat is a novenyeknek.Van egy szep var is benne.Azt akarom kerdezni,hogy hogyan kezdjek hozza?:)

2012. ápr. 12. 08:07
 1/1 anonim ***** válasza:

Az ilyen akvárium szettekben általában a szűrő is alulméretezett - ahogy a világítás is, amit te is említettél. Nem teljesen rossz, amit hozzá adnak, de oda kell figyelni, hogy nem szabad telerakni halakkal az akváriumot és tisztán kell tartani.

Milyen növényeid vannak? Bírni fogják 11 watt alatt? Milyen tápot vettél nekik? Ilyen világítás mellett elég a profito...

A kinti homokot én inkább kifőztem volna... de jobban járnál ha vennél bazaltzúzalékot. Az is csak pár száz ft, a növények is jobban éreznék magukat benne és a szűrésedet is javítaná kicsit, mivel a bazalt lyukacskáiban jól meg tudnak tapadni a lebontó baktériumok, viszont a homokban nem.

Én a várat kihagynám, inkább gyűjts köveket és vegyél az állatkereskedésben akváriumba való gyökeret, sokkal természetesebb lesz a hatás. Ezeket sem árt kifőzni.

Ha megvan minden, amit dekorációként be akarsz rakni, akkor rakd bele az aljzatot, növényeket, dekorációt és töltsd fel vízzel. Rakd bele a szűrőt és indítsd be. Így járasd minimum 2 hétig, hogy a szűrőben kialakulhassanak a megfelelő lebontó baktériumok. Hogy erre rásegíts önthetsz be pl. JBL Filterstartot, ami baktérium spórákat tartalmaz. Néha dobhatsz be egy kevés halkaját is, hogy a baktériumoknak legyen min táplálkozniuk. Az első napokban pedig ne járasd a világítást sokat, 4-5 óra elég lesz, mivel az elején lehet algavirágzás -ami teljesen normális- de a sok világítás csak rásegítene.

2 hét után lassan telepíthetsz halakat, egy alkalommal sose rakj be 5-6 db-nál többet.

2012. ápr. 12. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!