165 literes saját gyártású akvárium. Mehet bele neonhal?
Figyelt kérdés
75x40x55cm az akvárium. Azért kérdezem, mert azt írjátok, hogy 80 liter elég, de van aki azt írja, hogy 1 méter kell neki. 4 db vitorlás, 3 aranygurámi, 2 anci és 10 dánió van. mehet bele? és ha igen akkor mennyi?
szűrésem atman at-3338 ami ha valaki nem ismerné 1200l/h-s teljesítményű és van növényem, de nincs vele teli az akvárium.
2012. ápr. 9. 13:56
1/4 YourDestiny válasza:
Szia! A neonhalnál nem a liter a lényeg, hanem az akvárium hossza. 70-80 centiméter a minimum, szerintem mehet bele. Egy 8-as csapatot mindenképp ajánlanék. Az aranygurámi nem tudom, hogy jó ötlet-e a neonok mellé. A szűrés teljesen rendben van, ha megpakolod jó minőségű töltettel a vödröt/rekeszeket.
2/4 YourDestiny válasza:
A vitorlás és a neon szintén nem jó együtt, mégpedig azért, mert a neon hidegebb, a vitorlás pedig melegebb vizet igényel. A javaslatom a vörös neonhal. Valamivel melegebb vizet igényelnek a sima neonhalnál, ráadásul szerintem szebbek is :)
3/4 anonim válasza:
Szerintem a scalare halakból maradj csak az egy párnál. 4 hal esetén előbb utóbb ketten párba állnak, és a többinek mennie kell. A daniók rendben vannak. 8-10 neon, 8-10 dánió, 2 anci és 2 scalare szerintem jó lesz. A gurámi ragadozó, kisebb halakkal agresszív lehet. Legalábbis az én személyes tapasztalatom ez.
4/4 anonim válasza:
Tegyél bele valami különlegesebbet. A neonhal nem is szép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!