Konyhában el lehet helyezni egy 50 L-es akváriumot?
Nekem is ott lesz az új, bár az akvárium egyik fele nappali, másik konyha ugyanis ez lesz a térelválasztó.
A hőingadozást nem szeretik a halak, még a hidegebbet kedvelők sem, mindenképp legyen termosztátos fűtés a halaknak megfelelő hőmérsékletre állítva, ill. ha észreveszed, hogy a kelleténél melegebb a szellőztetésén is érdemes elgondolkodni.
Ezen kívül az, hogy a nap egy bizonyos idejében természetes fény érje a növényeid számára kedvező lesz esetleg a világításon spórolhatsz úgy, h elég a sima fehér fény.
23-27 fok közt bírják a trópusi halak, de nem annyira jó nekik ha napjában többször váltakozik a hőmérséklet.
Este illetve reggel, vagy a vízcserénél a hőingadozás lehet olyan 1 fok ide-oda, az még nem számít, de ha már 3 fok változás történik hirtelen, az már egy kisebb sokkot okozhat nekik.
Télen jó ha a lakást fűtöd 23 fokra, vagy ha nem akarod, akkor tegyél az akváriumba egy kis automata fűtőt (3-4ezer Ft), ami kapcsolgatja magát ki-be, így tart neked egy 24-25 fok átlaghőmérsékletet a vízben.
Nyáron nyilván lesz melegebb, akkor meg hűteni kéne a vizet. Pl én azt szoktam csinálni, hogy a nyitott akvárium tetejére keresztbe rakok egy vonalzót. Arra rá van drótozva egy 12 voltos PC ventillátor. A venti rá van kötve egy 9 voltos adapterre. Ez így fújja a víz felszínét és kb 2-3 fokot hűt a vizen. Tavaly pl volt 34 fok nálunk emlékszem egy hátig legalább és ez olyankor nagyon jól jött a haliknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!