Miért sárgás a vizem?
Aksi adatai:
50 liter
2 szűrő egy akasztós: Aquatic Nature Flow 200 Hang On Filter (akasztós szűrő) és egy Eheim PickUp 2006 (2006020)
Mindkettőben van perlon és sera siporax. Maxon működnek.
napi egyszer kapnak fagyi artémiát csak annyit amennyit megesznek- 2 páncélosharcsa és egy pár kakadu ami épp ma ikrázott le.
folyékony tropika növénytápsót adagolok a vízbe minden nap amikor a lámpa felkapcsol vagy egy kicsit utánna és van egy élesztős co2 őm diffúzorral.
növények: anubias 2 ehinófajta, riccia,valisneria, Najas guadalupensis,
Világítás 2 kompakt égő 23w\db 6500K
Mit írjak még le?
Szóval a szűrésem rendben van?
A táptalajnak nem kéne egy idő után leülepedni ha feltúrom véletlen? de ez most nem fordult elő ott ahol van ott direkt óvatos voltam és nem is láttam h felzavarosodott volna a víz. Este szép tiszta volt csak most du láttam hogy megint olyasmi a színe mint mielőtt cseréltem volna.
Hát azt nem tudom, hogy a PickUp-ba hogyan tettél Siporax-ot, de ha a szűrőket nem egyszerre szoktad kimosni, akkor a szűrés rendben van. A táptalajokhoz nem értek túlzottan, és szőlőtőkém sem volt még, de valamiért én mégis a fára gyanakszom. Nekem volt, illetve van is egy vasfám, jelenleg a szekrényben. 2 év után is színezett rendesen. Vízcsere után 1-2 nap alatt újra megszínezte a vizet, márpedig az akvárium 150 literes, a gyökér pedig nem volt nagy. Egyébként az állandó 50%-os vízcserét én picit soknak tartom. Oké, hogy tápozol, de szerény véleményem szerint jobb lenne a víz 25-30%-át cserélni. Ahogyan írtad, legfeljebb nem hetente, hanem 5 naponta végzed el a vízcserét. Persze ez csak egy tanács...
Próbáld meg a műgyantát, hátha segít valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!