Egy kb.10 literes akváriumban eléldegélne 4-5 hím, vagy 4-5 nőstény yellow garnéla?
Csináltam egy kis nano akvárium félét. Van benne sötét aljzat, kisebb kövek, jávai moha, szűrő és van hozzá világítás. Kb. 3-4 hete szűröm üresen a vizet. Illetve mégsem üresen, mert a jávaival jött egy icipici sötét színű csiga is. Nem etetem mégis nől, érdekes, biztos a mohából lakmározik. Mit gondoltok, meg tudom oldani a tartásukat?
ui.: nem veszek 30 literes akváriumot, és 20 litereset se. Ennek szorítottam helyet egy jól látható helyen. Köszönöm!
Ezért is kell leforrázni a zöldségeket, hogy lesüllyedjenek, és puhábbak legyenek.
Azért próbálj meg az évszaknak megfelelő zöldséget választani, ami nem agyon vegyszerezett. Ha tudsz vásárolj inkább piacon, olyantól, aki tuti bio zöldséget árul.
Sera shrimp naturallal etesd a garnélákat.
Nálam nem kapnak mást és szaporodnak mint a veszedelem. Ez azért lenne jó neked, mert lassan bomlik el.
Az olyan pici akváriumba ha bedobálsz zöldségeket, és egyszer elfelejted időben kivenni, megposhad a víz és kimúlnak a garnélák.
3 naponta cserélj 2 pohár vizet benne. Legyen benne sok növény és sok fény. 2-3 szál cabomba hínárt is berakhatsz. Ha van egy 9w lámpa felette közel, mivel pici és alacsony az akvárium így az megmarad.
Én 6 literesbe tartottam így garnélákat, először volt csak 6db, aztán 2 hónap mulva ki kellett az egészet tisztítani, mert lett benne 30 garnéla és koszos lett a talaj. Porszívózni nem lehet mellettük. Egyébk barátom nővére is tartott 10 literesben, neki is sok lett benne, de ő hagta benne a garnélákat és elmentek nyaralni 2 hétre. Mire visszajöttek sok elpusztult. Maradt kb 3-4db, aztán azok újra elkezdtek szaporodni. Meg kis hólyag csigák is.
Ha odafigyelsz azért nem ügy. Csak ha nem figyelsz rá 2 hétig már gond lehet belőle. És nem a kaja miatt. Éhen nem halnak, mert algát tudnak enni. Hanem azért mert nincs vízcsere időben.
Mellesleg jóval stabilabb, hogyha csinálsz egy külső szűrőt hozzá.
Nálunk a red cherry volt ami nagyon szaporodott.
Yellowt tartok sokat most 120 literben. Ezek lassabban szaporodnak. Vehetsz úgy is hogy hímet és nőstényt, mert végülis el lehet jó áron, vagy akár csak leviszed az állatkereskedésbe, ott is beveszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!