Egy kb.10 literes akváriumban eléldegélne 4-5 hím, vagy 4-5 nőstény yellow garnéla?
Csináltam egy kis nano akvárium félét. Van benne sötét aljzat, kisebb kövek, jávai moha, szűrő és van hozzá világítás. Kb. 3-4 hete szűröm üresen a vizet. Illetve mégsem üresen, mert a jávaival jött egy icipici sötét színű csiga is. Nem etetem mégis nől, érdekes, biztos a mohából lakmározik. Mit gondoltok, meg tudom oldani a tartásukat?
ui.: nem veszek 30 literes akváriumot, és 20 litereset se. Ennek szorítottam helyet egy jól látható helyen. Köszönöm!
Megértelek :'D
Nem kell nagyobbat venned!A csiga sztem Maláj tornyos egyébként.olvass utána,elég hasznos!
Szerintem nyugodtan vehetnél több garnélát!(7-8db).
Viszont mért nem vegyesen?A szaporulatot elég jó áron el lehet adni.De igen,szerintem elmegy.A garnéláknál nem a literszám a legfontosabb,hanem hogy a környezet,amiben élnek,gazdag legyen:növények,tereptárgyak,kaja,stb...
Azért lennének még kérdéseim. Milyen gyakran kéne a vízcseréket elvégezni és mennyit? Mennyi kaját igényelnek és milyen gyakran? Fagyasztott eledelre is szükségük van? A száraz táp növényi eredetű legyen vagy nem? Eddig még nem voltak ilyen állataim, csak halaim, szóval...
Az utolsó kérdésem lehet, hogy egy jó nagy hülyeség lesz, de: a csiga önmagában is elszaporodhat? Persze tudom, hogy hímnős, és hogy mindegyik csiga petéket és hímivarsejteket egyaránt termel, ám önmagát meg tudja termékenyíteni? Elméletileg két csiga kellene hozzá vagy tévedek? Nem tudom milyen csiga, de nem tornyos. Gömbülyű a háza és ilyen barnás-vöröses színe van.
Hát, etess zöldségekkel és a maradékot mindig szedd ki. A vízcseréknél az aljzatot is porszívózd át rendesen. Hetente 2szer cserélj 15 százalékot és akkor nem lesz gond. De ezeket szigorúan tartsd be!
(A csiga nem hiszem, hogy maláj tornyos, az nem eszik növényekből és alig látni, mert az aljzatban turkál egész nap)
Száraz táppal ne etess, adj nekik forrázott zöldségeket meg egy jobb minőségű granulátum félét. Megeszik a fagyasztottat is, de nem fő táplálék számukra, úgyhogy az nem kell.
A csiga talán postakürt vagy tányércsiga. Nekem tányér csigám van és ő nem szaporodik egyedül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!