Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Pille az akvárium tetején. Mi...

Pille az akvárium tetején. Mi lehet ez?

Figyelt kérdés
Az akvarium tetején halvány fehéres árnyalatú pille képződött, amit ha egy papírral begyűjtök akkor gyűrődik. Az igy összeállt trutyi enyhén nyúlós és teljesen fehérré összeáll, mint ha sok kis fehér fonalat osszefognék ugy néz ki. Az akvarium vize egyébként kristály tiszta, nem büdös. Most, hogy leszedtem róla kell még csinálnom valamit? vagy ez valami szokványos dolog? (én még nem találkoztam vele)
2012. márc. 14. 08:33
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Sajna nincs olyan kis szűrőm. :( Illetve van, de az fel van használva egy külső szűrő működtetésére. Majd megprobalok kreatív lenni. Amugy még azzal kiegészítem, hogy valamiért habzik is a víz a szűrő csobogasa környékén. Ha meg vízbe rakom a végét akkor ugye nem levegoztet ugy. Azt pedig nem tudom megoldani hogy a viz színével párhuzamosan tegyem a csövet. (nincs olyan tapadókorongom meg lefogatom mivel házi készítésű ugye a külső szűrőm.)
2012. márc. 14. 19:29
 12/17 anonim ***** válasza:
Én a külső szűrő csövét egy darab öntapadós fóliával odaragasztottam az akvárium hátuljához, hogy jó helyen legyen. Régebben meg 1 eres villany drótból csináltam egy kampót és úgy akasztottam fel az egyik belső szűrőmet az akvárium szélére, amikor elöregedett a gumitappancsa és le akart esni az üvegfalról.
2012. márc. 14. 20:33
 13/17 anonim ***** válasza:

Mindegy, hát azt is csinálhatod, hogy sűrűbben cserélsz vizet a tetején, végülis nem egy nagy ügy.

Az easy carbótol lehet habos, ha használsz olyat, de mástól nem kéne. Vagy még ha egy betta habfészket épít, de gondolom nem erről van szó.

2012. márc. 14. 20:37
 14/17 A kérdező kommentje:
Nem használok easy carbot, egyetlen vegyszer a vízben az egy adag toxivec. Halak pedig zebradania és neon +1 anci. Ezek nem hiszem, hogy nyakát csinálnának. Esetleg még a növény lehet mert par levél leszakadt és az ott uszkált és nem volt időm kihalászni őket és bomlásnak indult kicsit.
2012. márc. 14. 21:10
 15/17 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom, nálam nem habzik, de olvasok ilyet neten:

"... a kivett növényeket tettem, de letisztitottam előtte azokat is a kavicsoktól és az ... Hát most jobb megoldás hiján cserélgetem ezerrel a vizet, ma is lecseréltem 40 ... meg holnapra is előkészitettem állni 30 litert, meg adtam a vizhez toxivec-et. .... A víz opálos, nyilván a biológiai szűrés hiánya miatt, illetve habzik is enyhén."

következő:

"A csapvízbol mostanában valami megbízhatatlan lötty jön víz címén. Az, hogy klóros, azt látom, öt percig tejfehér az egész, de ráadásul pezseg is. Ha pedig magasról öntöm egy tálba, még habzik is utána."

2012. márc. 15. 04:14
 16/17 A kérdező kommentje:
Fura, mert feltöltésnél nekem is beopalosodott de a szűrőm kitisztitotta 2 nap alatt teljesen. Lehet az a gáz, hogy kút vízzel töltöttem fel :S Mondjuk 30 méter mély kút és zárt rendszerű. Házi vízművel van bekötve a rendszerbe nálunk és csak a konyhai hidegvizű csap vezetekes viz. Ez lehet a gond szerinted? Amugy köszi a válaszokat, rendes vagy, hogy igy utananeztel
2012. márc. 15. 08:34
 17/17 anonim ***** válasza:

Hát barátoméknál a kis halas tó kútvízzel van feltöltve, de az be volt vizsgálva és ásványvíz minőségű, iható víz.

Van egy másik vizük, ami víztározóból jön, az nem iható, azzal csak mosni lehet, vagy kezet mosni, fürdeni esetleg, de az állítólag nem jó a halaknak. Pedig a kutyák itták, és még élnek. Lehet hogy a halak érzékenyebbek, nemtudom.

2012. márc. 15. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!