Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Pille az akvárium tetején. Mi...

Pille az akvárium tetején. Mi lehet ez?

Figyelt kérdés
Az akvarium tetején halvány fehéres árnyalatú pille képződött, amit ha egy papírral begyűjtök akkor gyűrődik. Az igy összeállt trutyi enyhén nyúlós és teljesen fehérré összeáll, mint ha sok kis fehér fonalat osszefognék ugy néz ki. Az akvarium vize egyébként kristály tiszta, nem büdös. Most, hogy leszedtem róla kell még csinálnom valamit? vagy ez valami szokványos dolog? (én még nem találkoztam vele)
2012. márc. 14. 08:33
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
0%
Lehet hogy csigapeték.
2012. márc. 14. 09:01
 2/17 A kérdező kommentje:
Csiga nincs benne csak garnélák. Azoknak lehet ilyen?
2012. márc. 14. 09:04
 3/17 anonim ***** válasza:
20%
NEM-NEM A garnéla a testén hordozza a petéket.mostanában vettél növényt-mert azon keresztül is ugyesen be jutnak az akváriumba
2012. márc. 14. 10:17
 4/17 A kérdező kommentje:
Vettem növényeket, de csiga nincs az akváriumban. (azt azért csak észrevenném)
2012. márc. 14. 10:31
 5/17 anonim ***** válasza:

Hülyeség ez a csigapete dolog. Az nem ilyen. Lehet csiga az akváriumban, akkor is ha nem látod, ha pl. petével jött akkor a frissen kelt egyedeket alig látni szabad szemmel, márha előjönnek.

Szerintem csak por, meg ami a vízből kicsapódik, ha leszedted teljesen, akkor nem lesz semmi gond.

2012. márc. 14. 11:06
 6/17 A kérdező kommentje:
Remelem nem valami fertőzés mert nemsokara megyek kórházba műtétre és nem sok lehetőségem lesz kezelni :/
2012. márc. 14. 13:11
 7/17 anonim ***** válasza:
83%
Elméletileg a növények okoznak egy olajos hártyát, de ez nem túl kedvező, mert táplálékul szolgál a baktériumoknak. Ideiglenesen egy edénnyel is le lehet kanalazni róla, de ha nem akarod hogy megint visszatérjen, akkor a szűrést kell erősíteni, vagy legalább magasabbra tenni, úgy, hogy fodrozza a vízfelszínt. Ha rendesen hullámzik a víz teteje, és jó a szűrés, akkor nem lesz rajta hártya, és oxigéndúsabb is lesz a víz.
2012. márc. 14. 13:35
 8/17 csacsa11 válasza:
0%
Lehet meghalt a halad és az a lelke csak nem tud felszállni! Vedd le az akvárium tetejét és nézd meg el tűnik e!
2012. márc. 14. 14:20
 9/17 anonim ***** válasza:
0%

Az előttem lévő elég nagy farok ...De teszik az ötlete :D

Majd meg próbálom én is :D

2012. márc. 14. 16:05
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként ha egy kis szűrőt fejjel lefele beteszel az leszív a víz felszínéről mindent.

Pl én növénydarabokat szedtem így össze, amik lebegtek a víz tetején.

2012. márc. 14. 17:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!