Tartható benne valamilyen előlény?
Sziasztok! Van itthon egy pici akváriumom. Nem egész 8 literes. Leszámoltam az üveget, az űrtartalma pontosan 7 liter. Szeretnék bele életet lehelni. Az alapokkal tisztában vagyok, viszont abban kérném a tanácsotokat, telepíthetek-e bele garnélákat, vagy túl kicsi ez a hely még nekik is? Fűtőm nincs, a szobahőmérséklet nálunk 22-23 foktól 28-ig változó, évszaktól függ :)
Van itthon egy pirinyó szivacsszűrőm egy 50 liter per órás pici légpumpával. Szerintetek megfelelne bele? Lenne bele bazalt aljzatom és néhány kövem. A további kérdéseim:
- ha otthont tud adni néhány garnélának, mennyi és milyen garni lenne az ideális bele?
- Növényeket vennék bele. Milyen fajt ajánlotok melléjük, ami könnyen be is szerezhető? A közelben sajnos nem nagy a választék.
- A garnélákat is napi egy alkalommal kell etetni, valamint megengedett a heti egy nap koplalás, mint a halaknál?
Az akvárium méretei: 29,8 x 14,2 és 18,3 cm magas. Tetőt vágtam rá.
Előre is köszönöm a hasznos, őszinte válaszokat!
hát szerintem kicsit kicsi lenne... de ha pl vennél egy 20l-es aksit (nem drága) és egy szűrőt (300l/h) akkor abba már jó sok fajtát lehetne tartani...
a garnélák szeretik jávai mohát, gömbmohát én ezeket ajánlanám
Esetleg, egy növényes aksit csinálhatnál:) Bár nagyon nehéz, de nem lehetetlen.
Vagy teszel bele artemia-t, neki elég ekkora hely, sőt őket 1-2 literesben szokták tartani.
Itt egy link, hátha segít:
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__halak-akvarisztika__2..
Én is a sórákot ajánlom. Nálam a sórákoknál tengeri fonálalga burjánzik. Tény hogy nem a legszebb növény, de legalább zöld. Ha stabilan tartod a sótartalmat és csinálsz hozzá rendes világítást, akkor makroalgák is megvannak benne, pl. Caulerpát könnyű szerezni. Írd be a keresőbe hogy "Artemia salina" és ki fog dobni pár kérdést ahol kirészleteztük hogyan is kell nevelni.
Édesvízi garnéláknak túl kicsi a 8 liter, szinte lehetetlen stabilan tartani a vizet.
első vagyok...
ha nincsen nagyobbra hely szerintem tarthatnál benne kék vagy piros postakürt csigát olyan 5db-ot
vagy maláj tornyos csigát, esetleg 2-3 nagy tányércsigát
alulra bazalt
egy kicsike kis vasva
jávai moha, gömbmoha, anubias fajták:)
mondjuk nagyon sok 10 literes garnélás szet van... és talán az a 3 liter nem számít annyira sokat nem tudom
ha mindenképp valamilyen garnélát szeretnél akkor talán 5-6 red cherry vagy yellow fire garnéla... vagy lehet hogy 3 amanot is tarthatnál benne:)
A kis hólyagcsigák a legstrapásabbak ilyen pici helyen.
Megfelel az asztali lámpa, ha kellőképpen bele tudsz világítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!