Csigaevő csiga tartható más, nagyobb termetű csigával?
Még a kifejlett, hatalmas almacsigába is belekóstolna... Nem enné meg persze egészen, de ha eléggé megsebesíti, akkor elpusztul egy nagyobb csiga is.
Pagoda csigát még nem tartottam, ő nem tudom, hogy viselkedik.
A maláj tornyoscsiga vs. csigaevő kapcsolatáról meg megoszlanak a vélemények. Olvastam különböző fórumokon pozitív és negatív tapasztalatokat. Elvileg a maláj vissza tud annyira húzódni a házába, hogy a csigaevő nem éri el. De ez is csak akkor, ha a maláj háza nagyobb, mint a csigaevőé.
Viszont nekem a nagy tányércsigámat (tényleg naaaagy) el kellett különítenem, mert a csigaevő megtámadta és ki tudja mi lett volna, ha nem lépek közbe.
Én még nem hallottam róla, hogy a csigaevő csiga a saját fajtársait támadta volna meg :) Nyugodtan összeteheted a fajtársaival, társas lények ők is.
Az almacsigákat ha nem is eszi meg teljesen, valóban tud akkora kárt okozni nekik, hogy elpusztuljanak. A maláj tornyost nem ajánlom, egyrészt, mert tényleg egész nap az aljzatban matatnak, és nem is valami látványosak azzal a barna, egyszínű házukkal, a másik pedig, hogy nagyon könnyen túlszaporodnak. A helena őket is megtámadja, de a maláj nem éppen a kedvencük, csak akkor "fanyalodnak rájuk", ha más csiga már nincs az aksiban.
A csigaevő csiga nem kannibál, saját fajtársait kis hegyre, éheztetve bezárva sem eszi meg.
A nagyobb csigákra, pl rohamsisak csigára viszont azonnal rámozdultak, kb 1 perc alatt. Tekeregtek a háza tetején pár kört keresve a fogást rajta, majd közbe avatkoztam amikor már a bejáratnál matattak a szívókájukkal.
Gyorsak, és nagyon falánkak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!